Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Een zomer om nooit te vergeten

Het is alweer hoogst tijd om die barbecue onder het stof vandaan te toveren en lekker met vrienden of familie te gaan barbecueën in de tuin. Het is zomer en wat is er nou beter dan op een lange, warme zomeravond te barbecueën? Het is gezellig en ontspannen, er zijn leuke mensen en er is lekker eten en drinken. En op welke plaats barbecueën wij? Op het terras natuurlijk! Maar wat nou als je nog geen terras hebt, dan is het tijd om een terras te gaan maken. In dit artikel wegen wij de voor- en nadelen van het zelf maken van een terras op tegen de voor- en nadelen van het uitbesteden van je terras.  

 

Allereest moet je bedenken hoe fysiek gezond je bent. Als je lichamelijke klachten hebt zonder dat je zwaar werk hoeft te verrichten, dan is het niet verstandig om zelf een terras te gaan leggen. Als je tegels gaat leggen op je terras, bijvoorbeeld ceramaxx tegels, dan vraagt dat veel van je knieën, rug, armen en nek. Je gaat er achter komen dat je spieren hebt op plekken die je nooit voor mogelijk had gehouden. Spierpijn is niet alleen vervelend, het verlangzaamt ook het proces. Een geoefende stratenmaker heeft hier helemaal geen last van en kan in no-time je terras aanleggen.

 

Bovendien moet je bedenken hoeveel je bereid bent te besteden aan je terras. Het aanleggen van een terras klinkt namelijk als een eenvoudig klusje, maar dat is zeker niet zo. Je moet met heel veel dingen rekening houden. Het inhuren van een stratenmaker bespaart je dus veel tijd. Hij of zij weet precies hoe het regenwater weg moet lopen, hoe groot en diep de voegen moeten zijn en welke tegels, bijvoorbeeld keramiek tegel of gebakken dikformaat, het beste in je tuin passen.

 

Als laatste moet je bedenken hoeveel geld je uit wil geven aan een nieuw terras. Een stratenmaker is natuurlijk duurder, maar het levert hoogstwaarschijnlijk wel een beter resultaat op.

https://www.bricksandstones.nl/
Bigoz.nl