Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Verschillende eettafels

Het kopen van een eetkamertafel is iets dat bepalend is voor de atmosfeer in je eetkamertafel en iets dat veel kan zeggen over jou als persoon. Ook kan het bepalend zijn voor het eten aan de eetkamertafel zelf. Het maakt uit hoe fijn de tafel zit, hoe groot het is en van welk materiaal het is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste eetkamertafel koopt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. 

 

De grootte van de eettafel is zeer afhankelijk van je eigen situatie. Het eerste waar je rekening mee houdt is de grootte van je eetkamer. Je kan dit opmeten en dan zelf bepalen hoe groot je eetkamertafel moet zijn. Hou ook rekening met ruimte om je stoelen uit te schuiven en de ruimte om zonder problemen zonder de tafel te lopen, ook al zitten er mensen. Daarna moet je rekening houden met het aantal mensen dat aan de tafel gaat zitten. Een gezin van 6 heeft een veel grotere eettafel nodig dan een koppel. 

 

De vorm van de eettafel is ook iets om over na te denken. De meeste mensen kiezen ervoor om een rechthoekige tafel te plaatsen, maar in kleinere eetkamers is een ronde eettafel een stuk handiger. Een rechthoekige eettafel biedt het meeste ruimte voor mensen om aan de tafel te zitten en heeft vaak het grootste oppervlak. Dit betekent echter ook dat deze tafel de meeste ruimte inneemt. Ook is een rechthoekige tafel wat minder handig als je kleine kinderen hebt, omdat zij zich kunnen stoten aan de hoeken van de tafel. Je kan dit voorkomen door hoekbeschermingen te halen. Een vierkante tafel is geschikt voor kleinere ruimtes, omdat je geen rekening hoeft te houden met de lange zijde van de tafel. Ook is deze tafel wat gezelliger om aan te zitten, omdat iedereen op dezelfde afstand van elkaar zit.

Een ovale eettafel is wat minder bekend en wordt wat minder gebruikt, wat op zich ook al een reden kan zijn om te kiezen voor een ovale eettafel. Het is veel moeilijker voor kinderen om zich te bezeren aan een ovale eettafel en er kunnen makkelijk meerdere mensen aan zitten. Je kan een ovale tafel alleen niet goed tegen de muur aan schuiven. Ten slotte is een ronde eettafel ook een optie. Een ronde eettafel is makkelijk om te plaatsen in een kleine ruimte en iedereen zit op gelijke afstand van elkaar.  

 

https://www.nouvez.nl/
Bigoz.nl