Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe eettafel

Een nieuw interieur uitzoeken

Eens in de zoveel tijd willen we wel eens wat anders wat het interieur betreft. Het kan trouwens ook zo zijn dat het niet alleen willen is, maar dat de functionaliteit gewoon niet meer toereikend is. Denk aan de steun die een stoel of bank moet bieden. Je wilt natuurlijk geen zere rug hebben als je een filmpje hebt gekeken op de bank en je staat daarna op.

Als je gaat zoeken naar nieuwe meubels, dan merk je dat er zeer veel keuze is. Kijk maar eens in het folderpakket dat wekelijks bij je in de bus valt. Hier zit eigenlijk altijd wel een folder tussen van een meubelwinkel.
En als je televisie kijkt en er komt een reclameblok voorbij, dan zit hier vaak ook wel een spotje tussen van een meubelaanbieder.
Ga je zelf op zoek, bijvoorbeeld door te zoeken op internet, dan krijg je met de eerste de beste zoekopdracht al tal van pagina’s vol met zoekresultaten.

Dat is aan de ene kant natuurlijk hartstikke mooi. Maar aan de andere kant kan dit zeer grote aanbod je ook in de verwarring brengen. Welke meubels moet je nu kiezen en waar moet je op letten tijdens je zoektocht? Daarvoor geven we hieronder een aantal tips voor de aanschaf van een eettafel.

Waar op te letten bij de aanschaf van een nieuwe eettafel

Als je een nieuwe eettafel gaat kopen, is het verstandig een aantal zaken vooraf te bepalen.

Om te beginnen dien je te bepalen met hoeveel mensen je aan de tafel moet kunnen zitten. Als je nu bijvoorbeeld een eettafel hebt voor zes personen, dan wil je dat straks waarschijnlijk ook weer. Als je de huidige eettafelstoelen wilt blijven gebruiken, dan is het zaak te zorgen dat je een tafel kiest waarbij deze zes stoelen weer onder de tafel passen. Dat wil zeggen, er moeten dan drie stoelen naast elkaar kunnen staan aan beide kanten. Ben je meer op zoek naar een kleine eettafel, omdat je niet een hele grote woonkamer hebt? Dan zijn er ook hele mooie opties. Zo kan je bijvoorbeeld een kleine eettafel voor 2 personen aanschaffen. Dit zijn tafels waar je in veel gevallen ook nog met een derde persoon aan kan zitten, en je kan bepaalde inklapbare 2 persoons eettafels krijgen. Zoek je toch meer naar een eettafel voor 3 personen of 4 personen? dan zijn die opties er ook. Die kan je krijgen in ronde, vierkante en zelfs ovale vorm. 

Daarnaast is de hoogte belangrijk. Vind je de huidige eettafel ideaal qua hoogte, meet dit dan op en zoek een tafel met dezelfde hoogte uit. Heb je juist het idee dat je wat teveel voorover zit aan de huidige tafel, kies dan een iets hogere tafel uit. Let wel op de hoogte van je huidige stoelen in dat geval. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je straks te laag aan je tafel zit door de stoelhoogte.

Het materiaal is ook een keuzemoment. Vind je een houten blad mooi of juist een kunststof blad? Wil je een glazen plaat bovenop? Alles kan. Door dit vooraf al te bepalen kun je gerichter op zoek.

Welke stijl vind je mooi? Als je de industriële stijl mooi vind, dan kun je vooraf op internet al kijken welke winkels bij jou in de buurt eettafels verkopen in de industrie look. Dit voorkomt ritjes naar winkels die dit aanbod niet hebben. Het kenmerk van meubels in de industriële stijl is dat ze lekker robuust zijn.

De prijs speelt natuurlijk ook mee. Vergelijk altijd een paar aanbieders met elkaar. Zodoende kun je al snel een mooi bedrag besparen op hetzelfde meubelstuk.

Bigoz.nl