Bigoz
Image default
Zakelijk

Drie redenen om beveiliging voor het bedrijfspand te regelen

Menig bedrijfspand is vaak goed beveiligd, door middel van een goed sloten systeem en eventueel een inbraakinstallatie. Toch kan het zijn dat dit niet genoeg is om de veiligheid in het pand te garanderen. Om de veiligheid in het bedrijfspand helemaal optimaal te krijgen, kan het verstandig zijn extra beveiliging voor het bedrijfspand te regelen. Wat zijn dan redenen om extra beveiliging te regelen?

Wat is veiligheid?

Veiligheid is eigenlijk een heel ruim begrip als het om de veiligheid in een pand gaat. Het gaat natuurlijk om inbraakbeveiliging, dat ongenode gasten buiten blijven, maar ook om de veiligheid voor de werknemers en bezoekers, dat zijn zich veilig voelen in het pand. Dit in acht nemend kunnen de redenen voor extra beveiliging van een bedrijfspand beter toegelicht worden.

Drie redenen voor extra beveiliging van het bedrijfspand

De werkgever wil natuurlijk dat werknemers en bezoekers zich veilig voelen in het pand. Dat is reden een om een beveiliger in te zetten. De beveiliger screent bijvoorbeeld de bezoekers en kan ze vragen om zich eventueel te registreren. Ook kan de beveiliger controlerondes lopen in het pand om te kijken of alles er goed uitziet en er bijvoorbeeld geen reden voor brandgevaar of andere gevaarlijke situaties is. Dat is reden twee. Reden drie om een beveiliger in te zetten is om inbrekers buiten de deur te houden. Niet alleen binnen kan een beveiliger zijn controlerondes lopen, maar ook buiten. De werkgever zit niet op inbraak en diefstal te wachten. Daarom is na sluitingstijd extra beveiliging ook van toegevoegde waarde. 

Aantal beveiligers

De eigenaar van het bedrijfspand, meestal de werkgever, kan een beveiliger inhuren, maar kan er ook voor kiezen om meerdere beveiligers in te huren. Dit zou hij kunnen doen om de werkdruk van die ene beveiliger te verlichten en om de veiligheid in het pand te verhogen. 

In een pand waar veel bezoekers komen, kan extra beveiliging absoluut geen kwaad. Op deze manier worden ongenode gasten buiten gehouden en wordt het veilige klimaat binnen beter gegarandeerd. Op deze manier kunnen werknemers en bezoekers zich echt veilig voelen, omdat er iemand is die extra toezicht houdt op al deze mensen. Beveiliging nodig? Bekijk deze website.

Bigoz.nl