Bigoz
Image default
Zakelijk

Lees hier 3 handige manieren van netwerken voor jonge ondernemers!

Als ondernemer moet je het hebben van je netwerk. Een sterk netwerk draagt bij aan de groei van je onderneming. Het helpt je om samen met iemand tot creatieve ideeën te komen, je komt in aanmerking met handige middelen die toepasbaar zijn voor je bedrijf of je komt tot een fijne winstgevende samenwerking met iemand. Als beginnende ondernemer moet je vanaf nul beginnen, dus ook je zakelijke netwerk. Aangezien ‘netwerken’ soms als moeilijk wordt ervaren behandelen wij een aantal manieren van netwerken die relevant zijn voor ambitieuze beginnende ondernemers!

Bezoek zakelijke (digitale) beurzen

Een superhandige manier om een netwerk op te bouwen is het bezoeken van (digitale) beurzen. Nu het coronavirus ons als 1,5 jaar in de greep houdt worden veel beurzen online georganiseerd. Gelukkig, en langzamerhand ook weer fysieke beurzen. Deze beurzen zijn er in alle sectoren. Zit je in de detailhandel, horeca of zorg? Dan zijn er diverse events die op deze branches inhaken. Durf tijdens een beurs op mensen af te stappen, een vraag te stellen of maak gewoon een gezellig praatje. Op deze manier schep je een goede band met mensen en vergroot je jouw netwerk. Neem daarom altijd een visitekaartje mee zodat je elkaar via LinkedIn of andere sociale platformen kan toevoegen! Nog een leuke tip! Ga op bezoek bij meerdere branches, zo ontmoet je veel meer mensen uit verschillende sectoren. 

Hogescholen die belonen!
Ieder jaar stromen er honderden afgestudeerde talenten het werkveld in. Docenten, professoren die allemaal deze studenten hebben opgeleid met hun jarenlange kennis. Een goede plek om te connecten! Bezoek events die georganiseerd worden door de studenten en kom niet alleen met hen, maar ook met de docenten in aanmerking. Wellicht kan je iets voor elkaar betekenen in de toekomst!

Business verenigingen waar je kan connecten

Tot slot is een handige manier om tot een sterk netwerk te komen je simpelweg aan te melden bij een business vereniging. Deze zijn gevormd om elkaar te helpen. Ook hier geldt dat je moet durven op mensen af te stappen en gezellige babbeltjes durft te maken met iedereen. Misschien loop je wel iemand tegen het lijf die gespecialiseerd is in crypto en jou kan helpen met ethereum kopen of ripple kopen!

 

Bigoz.nl