Bigoz
Image default
Aanbiedingen

5 Dingen Die Iedereen Moet Weten Over Motorhelm Veiligheid

Als motorrijder weet je hoe belangrijk het is om je hoofd te beschermen. Een goede helm kan het verschil betekenen tussen veilig thuiskomen en ernstig letsel. Maar wat moet je weten voordat je een helm koopt? Hier zijn vijf essentiële punten over motorhelm veiligheid die je niet mag missen.

De Juiste Pasvorm is Cruciaal

Een helm moet comfortabel zitten maar ook strak genoeg zijn om niet te bewegen tijdens het rijden. Een losse helm kan bij een ongeval gemakkelijk afvliegen, waardoor je hoofd onbeschermd is. Meet je hoofdomtrek op het breedste punt (meestal net boven je wenkbrauwen) en raadpleeg de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te vinden. Probeer verschillende helmen om te zien welke het beste past. De helm moet rondom je hoofd aansluiten zonder drukpunten te veroorzaken.

Materiaal en Gewicht

Helmen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals polycarbonaat, glasvezel of composietmaterialen. Deze materialen beïnvloeden het gewicht en de bescherming van de helm. Over het algemeen bieden lichtere helmen meer comfort tijdens lange ritten, maar het is belangrijk dat de helm nog steeds voldoende bescherming biedt. Zorg ervoor dat je een helm kiest die een goede balans biedt tussen comfort en veiligheid.

Ventilatie is Belangrijk

Goede ventilatie in een helm zorgt ervoor dat je koel en comfortabel blijft, vooral tijdens warme dagen of lange ritten. Kijk naar helmen met voldoende ventilatieopeningen die je gemakkelijk kunt bedienen, zelfs met handschoenen aan. Een helm zoals de Roof Boxer biedt niet alleen bescherming, maar heeft ook een uitstekend ventilatiesysteem.

Veiligheidskeurmerken

In Europa moeten helmen voldoen aan de ECE 22.05-norm om als veilig beschouwd te worden. Deze norm garandeert dat de helm voldoende bescherming biedt bij een impact. Controleer altijd of de helm die je wilt kopen dit keurmerk heeft. Het is een kleine moeite die een groot verschil kan maken voor je veiligheid.

Levensduur en Vervanging

Een helm is niet iets wat je voor altijd houdt. Na verloop van tijd kan het materiaal van de helm degraderen, vooral als het blootgesteld wordt aan zonlicht en temperatuurschommelingen. Fabrikanten adviseren meestal om je helm elke vijf jaar te vervangen, of eerder als de helm beschadigd is of een impact heeft gehad. Ook als je helm er nog goed uitziet, kan de beschermende werking verminderd zijn.

Als je op zoek bent naar een nieuwe helm, overweeg dan een bezoek aan de webshop waar je een breed scala aan helmen vindt, waaronder de populaire Roof Boxer. Met de juiste kennis en een zorgvuldige keuze, zorg je ervoor dat je elke rit veilig en comfortabel kunt genieten. Vergeet niet: veiligheid op de weg begint bij jezelf en een goede helm is daarbij onmisbaar.

https://vespuccinederland.nl/
Bigoz.nl