Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Hoe lang is je theorie geldig?

Een theorie-examencertificaat is twee jaar geldig vanaf de datum waarop het is behaald. Hoewel dit in eerste instantie lang lijkt, kan het sommige leerling-bestuurders vele maanden rijlessen kosten om de testnorm te bereiken. Hoe lang is je theorie geldig auto? Deze is 1,5 jaar geldig.

Het is natuurlijk mogelijk dat je vervolgens zakt voor een rijexamen en een nieuwe test moet boeken. Bepaalde rijexamencentra kunnen zeer lange testwachttijden hebben van meer dan twee maanden. Als je eenmaal geslaagd bent voor het theorie-examen, kun je vaak het beste meteen beginnen met rijlessen.

Dit geeft je voldoende tijd om de testnorm te halen en rekening te houden met eventuele testwachttijden en testuitval. Sterker nog, begin met leren autorijden zodra u uw voorlopig rijbewijs heeft. U hoeft uw theorie-examen niet te hebben gehaald voordat u kunt beginnen met leren autorijden.

VERVALLEN THEORIE-TOEST
Als je het praktijkexamen niet binnen twee jaar na het halen van je theorie-examen hebt behaald, vervalt je theorie-examencertificaat en moet je het theorie-examen opnieuw boeken en halen.

Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee voor het examen en als binnen twee jaar het theorie-examen is aangepast door de Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA), kan het nodig zijn om nieuw studiemateriaal aan te schaffen. Als je een geldige theoriepas hebt die bijna verloopt, kun je je theorie-examen boeken en opnieuw afleggen voordat je huidige versie verloopt.

Bij het boeken van een praktijkexamen is het verplicht het pasnummer van het theorie-examen in te vullen. Als u online boekt, krijgt u een lijst met beschikbare data en tijden voor rijexamens voor het door u gekozen testcentrum vervaldatum van uw theorie-examencertificaat.

Bigoz.nl