Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Reddingvest of zwemvest?

Varen met vrienden op een warme dag kan een enorm leuke activiteit zijn. Je kan genieten van de wind door je haren en van de warme zon. Toch zijn er wel dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat varen, want het kan ook misgaan. In dat geval zul jij een reddingvest of een zwemvest moeten gebruiken. Maar, hoe weet je eigenlijk welke van deze twee jij moet gebruiken?

Het verschil

Reddingvesten en zwemvesten hebben hetzelfde doel, namelijk jou beschermen van verdrinken. Er is echter één essentieel verschil tussen de twee, namelijk de kraag. Reddingvesten bestaan namelijk uit een opblaasbare kraag, die ervoor zorgt dat je hoofd niet onderwater terecht kan komen. Zwemvesten hebben deze kraag niet. Deze fungeren namelijk puur als hulp om te blijven drijven, maar sluiten dus niet uit dat je met je hoofd onderwater kan komen.

Welke van de twee heb jij nodig?

Als jij wilt weten of jij een reddingvest of een zwemvest nodig hebt, is het goed om jezelf af te vragen hoe goed jij kan zwemmen. Als jij een gevorderde zwemmer bent, zal een zwemvest in de meeste gevallen goed zijn. Als jij niet vaak zwemt, raden we aan om een reddingvest te gebruiken. Als je twijfelt, kan je beter het zekere voor het onzekere nemen en een reddingvest nemen. 

Zwemvesten bieden meer bewegingsvrijheid, wat voor gevorderde zwemmers erg fijn is. Aangezien we ervan uitgaan dat gevorderde zwemmers zichzelf makkelijker kunnen redden in gevaarlijke situaties, hoeven zij dus geen reddingvest te gebruiken. Maar, wederom: ga bij twijfel altijd voor het reddingvest. Een gevorderde zwemmer wordt hier namelijk ook nog altijd mee gered. 

Boottotaal

Ga jij binnenkort een dagje varen? Dan heb je gegarandeerd een zwemvest of een reddingvest nodig. Wil jij een zwemvest of een reddingvest kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Boottotaal! Zij hebben een ruim assortiment in verschillende zwem- en reddingvesten, bestaande uit verschillende maten en kleuren. Zo weet je zeker dat het juiste vest voor jou er ook tussen zit. Wil jij eerst met een specialist overleggen welke van de twee vesten jij het beste kan gebruiken? De specialisten van Boottotaal helpen je hier graag mee! 

 

https://www.boottotaal.nl/
Bigoz.nl