Bigoz
Image default
Bedrijven

Wat is een lijfrenteverzekering?

Wat is een lijfrenteverzekering? Landelijke lijfrentes zijn ontworpen om u te helpen uw pensioeninkomen te laten groeien. Het zijn langetermijncontracten van een verzekeringsmaatschappij waarin u uw geld belegt. In ruil voor uw investering krijgt u inkomsten in de vorm van periodieke uitkeringen.

Hoe werken deze annuïteiten?

Een lijfrente is een langetermijnbelegging die wordt uitgegeven door een verzekeringsmaatschappij en is ontworpen om u te beschermen tegen het risico dat u uw inkomen te boven gaat. Door annuïtisering worden uw aankoopbetalingen (wat u bijdraagt) omgezet in periodieke uitkeringen die levenslang kunnen duren.

Lijfrentes zijn flexibel:

  • Investeer een forfaitair bedrag of investeer over een bepaalde periode
  • Ontvang betalingen direct of op een later tijdstip
  • Kies een vast, variabel of geïndexeerd rendement

Verschillende vormen van lijfrenteverzekeringen

  • Oudedagslijfrenteverzekering: de verzekeringsmaatschappij keert periodiek aan u uit, bijvoorbeeld vanaf het moment dat u met pensioen gaat.
  • Nabestaandenlijfrenteverzekering: de verzekeringsmaatschappij keert aan uw nabestaande(n) uit als u overlijdt.

Vrijvallen van lijfrente

Komt uw lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Dan ontvangt u van uw verzekeraar of bank een brief met een expiratiedatum. U moet vervolgens een keuze maken wat u met uw vrijgekomen kapitaal gaat doen. U kunt kiezen om het opgebouwde bedrag periodiek uit te laten keren of om de einddatum uit te stellen.

https://www.scildon.nl/lijfrente/
Bigoz.nl