Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Wat u moet doen als u langer dan 3 maanden op zoek bent naar een baan

vacatures

Als je al meer dan drie maanden op zoek bent naar een baan en je weet zeker dat er iets mis is bij deze werkgevers, dan kan ik je van streek maken: bij hen is alles zoals gewoonlijk. Er is iets mis met je!
Het probleem ligt beslist bij jou. Ik zeg niet dat je een slechte specialist bent. Je hebt gewoon iets waardoor je geen baan kunt vinden. Ook als je uit een complexe branche komt, waar sprake is van een crisis, worden goede specialisten snel ontmanteld door vrienden en kennissen uit aanverwante branches.
Wat zou het probleem kunnen zijn?
1. Je hebt lang op één plek gewerkt en weet gewoon niet hoe je sollicitatiegesprekken moet afleggen. Het is logisch – waar heb je dit geleerd? Je weet alles van jezelf, maar je weet het niet echt. Of andersom, kom in een grote kroon met smaragden en gedraag je brutaal. Je hebt het recht – je bent een superprofessional. Maar de eichar houdt er niet van, en hij zuigt je leeg.
Wat te doen: oefen het interviewen.
2. Je bent echt zo cool dat de hartslagmeter je kalmte niet kan begrijpen. Dat is serieus. Je praat bescheiden, beleefd en interessant over je vaardigheden met een eicharu die de details niet begrijpt. En jij? Dat klopt, weer leeggemaakt.
Wat te doen: leer HR’s te omzeilen, neem contact op met het topmanagement.
3. Slechte referenties van een vorige baan. Indien in het Russisch: iemand verspreidt negatieve informatie over u. Misschien ben je op de een of andere manier niet erg soepel vertrokken, misschien heb je het ergens, misschien had iemand aan wie je niet eens dacht een hekel aan je en gaf hij je water uit jaloezie. Dit is allemaal heel erg slecht, want het is bijna onmogelijk om het in je eentje te overwinnen.
Wat te doen: begrijp eerst dat dit precies het geval is. Je kunt er alleen achter komen via HR’s uit de branche, je hebt connecties nodig. Dan moet je degenen vinden die goede recensies zullen geven – in de regel is dit niet langer moeilijk. Welnu, ga dan naar interviews met het vizier omhoog en verklaar openlijk dat er negatieve recensies over u zijn, en om deze reden, en wie positieve recensies kan geven.
4. De crisis in de industrie. Dat merk je meteen: er komen geen vacatures, het salaris is lager dan je gewend bent.
Wat te doen: ga naar een andere branche waar u niet zo vaak hoeft te vallen.

https://vacatures.today/cat/Informatics5.html 
Succes!

https://www.vindazo.be
Bigoz.nl