Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

Ben je het zat om elke dag op hetzelfde strand door te brengen?

Behoort u meer tot de ontdekkingsreizigers dan tot de badgasten of wilt u gewoon een afwisselende vakantie? Wil je de verschillende hoeken van het vakantieland of vakantie-eiland verkennen, maar zijn excursies in de toeristenbus niet jouw ding? Dan is het boeken van een huurauto iets voor jou!

Wanneer is een huurauto aan te raden en wat zijn de voordelen?

Rijden op vakantie – veel mensen vragen zich af: waar moet ik op letten? Is dat niet te stressvol? Moet ik de auto nu boeken of liever alleen ter plaatse? Veel vragen – wij hebben de antwoorden!

First things first: het boeken van een huurauto is ideaal voor wie op vakantie niet alleen in de zon wil liggen, maar ook andere plekken of stranden wil bezoeken. Het grootste voordeel is waarschijnlijk de flexibiliteit die hieruit voortvloeit. Elke dag van je vakantie kun je spontaan beslissen waar je heen gaat. Mocht het eens een keer regenen en valt de stranddag in het water?
Gelukkig verlies je met een huurauto geen vakantiedag – dan kun je op excursie gaan. Het boeken van dagtochten bij de touroperator of via lokale bedrijven, waarbij je een bepaalde dag moet beslissen of hopen op vrije plaatsen, is dus ook niet meer nodig.

Jij alleen bepaalt wanneer, waar en in welk tempo je op ontdekkingstocht wilt gaan.

Waar auto huren op curacao?

Onze duidelijke aanbeveling is om de huurauto thuis al te boeken. Niets staat een zorgeloze reis dus in de weg en bij pech of een ongeval heeft u bij vrijwel alle verhuurders een competente contactpersoon aan uw zijde.

Afgezien daarvan staat de auto voor u klaar op vakantie – als u in het hoogseizoen reist en alleen op zoek hoeft naar een set wielen als u daar aankomt, kan het gebeuren dat de huurauto’s allemaal al verhuurd zijn en volgeboekt.
Als u dan een auto krijgt, kan dit vaak alleen tegen veel hogere prijzen en moeten de verschillende verzekeringen apart worden geboekt.
Hoe lang huur ik de auto en waar haal ik hem op?

De ervaring leert dat het het meest praktisch is om de auto direct na de landing op de luchthaven op te halen en daar kort voor de vlucht naar huis weer in te leveren. Vaak is de huurauto voor de gehele reisduur met ophalen en wegbrengen op de luchthaven maar een paar euro duurder dan wanneer je de auto maar voor een paar dagen naar het hotel laat brengen.

Een ander voordeel is dat je direct na het ophalen van de auto naar je hotel of vakantiehuis kunt. Terwijl de andere gasten nog wachten op meer aankomende toeristen zodat de transferbus vol raakt en dan een lange reis voor de boeg heeft met vele stops bij andere hotels, ben jij al lang op je bestemming aangekomen en lig je al bij het zwembad!

Heeft u de auto echt maar een paar dagen nodig, dan is dat geen probleem. Veel verhuurbedrijven brengen de auto’s ook rechtstreeks naar uw hotel en halen ze daar weer op; voor deze service kan een vergoeding in rekening worden gebracht.

Ook voor de vakantie kunnen nog vele andere aanvullende diensten worden verzorgd. Bij het boeken van de huurauto kunt u al aangeven of er bijvoorbeeld kinderzitjes of een navigatiesysteem ter plaatse gewenst zijn.
Als je met iemand reist, is het zeker de moeite waard om te overwegen een pakket te kiezen met een extra chauffeur. Zo kun je ter plaatse gemakkelijk om de beurt achter het stuur.

Het belangrijkste is dat verhuurbedrijven in de meeste gevallen een creditcard vragen voor de borg, die op naam van de hoofdbestuurder moet staan. Dit moet bijna altijd een creditcard met reliëf zijn, prepaid kaarten worden vaak niet geaccepteerd.

En nu: een veilige reis en een fijne vakantie!

Bigoz.nl