Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

De autodealer in Etten-Leur over financieringsmogelijkheden

Hoe financier je een auto? Nog niet zo lang geleden was dat een simpele vraag. Als particulier kocht je een nieuwe auto of, als je minder te besteden had, een occasion. Zat je voor de baas vaak op de weg dan was zakelijke leasen de beste optie. Tegenwoordig zijn er verschillende opties bijgekomen zoals betalen in termijnen, financial en private lease. Autodealer MV Motive in Etten-Leur specialiseert zich in financieringsoplossingen voor zowel particulieren als zakelijke rijders.

Een helder overzicht van de autodealer uit Etten-Leur

MV Motive is al meer dan 20 jaar actief in de autobranche, zowel als verkoper, monteur en customer service. Zij hebben het landschap in de autobranche de afgelopen jaren flink zien veranderen en vinden het belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent wanneer je een auto gaat kopen of leasen.

Kopen: nieuw en tweedehands

Eerst het vertrouwde, een auto kopen. In Nederland worden steeds minder nieuwe auto’s verkocht. Het Nederlandse wagenpark is dan ook in een paar jaar tijd verouderd van gemiddeld 7,5 naar ruim 10 jaar. De reden daarvoor is de hoge BPM of aanschafbelasting. Die is in Nederland het hoogst van alle Europese landen.

Occasions dan. Als je al een tijdje rond aan het kijken bent op internet of je hebt zelfs al een paar autodealers bezocht, zal het je misschien opgevallen zijn dat veel dealers hun auto’s uit het buitenland halen. Mensen verkopen hun auto minder snel waardoor het aanbod afneemt. Voordeel voor jou is wel dat je tegenwoordig een leuke prijs krijgt voor een auto die je inruilt. MV Motive wilt dat jij kunt kiezen voor een leuke, comfortabele en veilige auto. Daarom biedt deze autodealer uit Etten-Leur je de mogelijkheid om een occasion in termijnen af te betalen.

Leasen: zakelijk en privé

Dan is er nog de mogelijkheid om te leasen. Zakelijk leasen doen we al jaren. Je betaalt als werknemer of ondernemer dan bijtelling over de auto maar kunt wel de btw terugvorderen bij de Belastingdienst. De bijtelling ligt voor de meeste auto’s op 22%. Uitzondering zijn elektrische auto’s waarvoor je slechts 4% betaalt. Die bijtelling is een percentage van de catalogus waarde van je auto, oftewel wat je auto waard is als je hem op dat moment zou verkopen. Dit is het bedrag dat bij je belastbare inkomen wordt gerekend en waar je dus belasting over betaalt.

Het is ook mogelijk om als particulier een auto te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waar alle kosten, behalve de brandstof in mee zijn genomen. Lekker makkelijk maar vaak wel een stuk duurder. Je rijdt in een nieuwe auto zonder meteen een smak geld neer te moeten leggen maar deze moet je aan het eind van je contract ook weer inleveren.

Wat is financial lease dan?

Je hoort ook steeds meer over financial lease. Belangrijk om te weten, financial lease is een zakelijke constructie voor ondernemers. Als werknemer of particulier kun je geen gebruikmaken van financial lease. Het idee is simpel; je koopt een auto op afbetaling. Dat mag iedere auto zijn en bij iedere dealer. Je doet een aanbetaling en je betaalt de btw vooraf (die kun je dus later terugkrijgen). Aan het eind van je looptijd betaal je het restbedrag en daarna is de auto van jou.

Voordelen van deze constructie zijn:

  • Je hebt geen jaarcijfers nodig dus ideaal voor starters
  • De auto wordt jouw bezit dus de restwaarde is ook van jou
  • De btw kun je terugvorderen

Bespreek de opties bij MV Motive

Je merkt het al, het wordt een behoorlijk lang artikel zo. Eigenlijk wel jammer want er is nog veel meer te vertellen over de financieringsmogelijkheden van jouw nieuwe auto. Ga gewoon eens langs bij autodealer MV Motive in Etten-Leur. Dan nemen ze ruimschoots de tijd om je vragen te beantwoorden en je krijgt er nog een lekkere kop koffie bij ook!

Bigoz.nl