Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

Volkswagen Caddy leasen als bedrijfswagen

Als ZZP’er of werknemer heb je de mogelijkheid om een Volkswagen voor een afgesproken termijn te gebruiken, zodat je niet een groot bedrag ineens hoeft te investeren, maar de zekerheid hebt van een vast bedrag per maand.  Je kunt kiezen voor een nieuwe wagen, of een occasion. Logischerwijs zullen de maandelijkse kosten van een occasion lager zijn dan die van een nieuwe Caddy. Een VW Caddy leasen kan via verschillende overeenkomsten; ‘gewoon’ leasen, Financial lease, full operational lease, netto operational lease en sale & lease back.

Financial lease Bij het ‘gewone’ leasen blijft de maatschappij eigenaar van de auto. Voor een vast bedrag per maand mag je gebruik maken van de Volkswagen en na afloop van de termijn, lever je de auto in bij de maatschappij. Je kunt ook kiezen voor Financial lease. In dit laatste geval is er sprake van huurkoop. Je koopt als klant de Caddy en de leasemaatschappij zorgt voor de financiering. Dit betekent dat jij de economische eigenaar bent en de maatschappij de juridische eigenaar. Na betaling van alle termijnen is de auto van jou. Dit betekent dat jij opdraait voor de waardevermindering van de auto.

Operational lease Bij deze leasevorm staat de maatschappij garant voor (een gedeelte van) het onderhoud aan de Volkswagen Caddy en blijven zij de economische eigenaar. Bij een full operational lease zijn vaak alle kosten gedekt, zoals brandstof, onderhoud, bandenregeling, verzekeringen en wegenbelasting. Er bestaat ook zoiets als netto operational lease. Hierbij zijn geen onderhoudskosten gedekt maar bijvoorbeeld alleen de verzekering en wegenbelasting. Alle overige kosten zijn dus voor jou. Maar bij de netto operational lease is er na de laatste termijn vaak de mogelijkheid om de Volkswagen Caddy af te kopen. Bij sale & leaseback verkoop je de Volkswagen om deze daarna terug te huren via een leasecontract.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen
Bigoz.nl