Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

Kies je voor een lease auto ja of nee

Wanneer je je eigen onderneming hebt en toe bent aan een nieuwe auto, komt de onvermijdelijke vraag: kies je voor een lease auto ja of nee? Het antwoord hangt af van een aantal belangrijke factoren, maar is voor de meeste ondernemers wel duidelijk. Het is een ander verhaal als je particulier bent en verleid wordt door reclames die je een gloednieuwe lease auto beloven voor slechts een paar honderd euro per maand. De leasemaatschappij neemt het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting voor haar rekening en jij hoeft alleen nog maar te tanken.

Privé leasen voordeliger dan kopen?

In een aantal gevallen is privé leasen inderdaad goedkoper dan zelf een nieuwe auto aanschaffen. De meeste private lease contracten lopen 3 jaar en als dat de periode is waarna je zelf ook je auto weer in zou ruilen, kan privé leasen een gunstig alternatief zijn. Groot nadeel van privé een lease auto rijden, is dat tussentijds opzeggen van het contract flink veel geld kan gaan kosten. Let dus op wat de voorwaarden zijn in het geval je plotseling je baan kwijt raakt of komt te overlijden. Eventueel kun je er wel een soort verzekering voor afsluiten.

Voordelen van privé een auto leasen

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen geen idee hebben wat hun auto precies per maand aan onderhoud, verzekering, wegenbelasting, brandstof en afschrijving kost. Meestal gaan de rekeningen gewoon met de maandelijkse betalingen mee en ben je het overzicht kwijt. Vervolgens schrik je je een ongeluk wanneer je ineens een reparatie moet betalen of schade hebt. Als dat ook in jouw geval op gaat, is het waarschijnlijk erg prettig om alleen met een vast bedrag per maand rekening te hoeven houden. Een auto leasen kan dan een zeer aantrekkelijke optie zijn.

http://www.leaseautocentrale.nl/
Bigoz.nl