Bigoz
Image default
Banen en opleidingen

Vacatures in de technische dienst: uit deze beroepen kun je kiezen

Over de sector professionele, wetenschappelijke en technische diensten

De sector professionele, wetenschappelijke en technische dienstverlening maakt deel uit van de supersector professionele en zakelijke dienstverlening. 

Ben je op zoek naar vacatures in de technische dienst? Kijk hier wat er beschikbaar is. 

De sector professionele, wetenschappelijke en technische diensten omvat instellingen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van professionele, wetenschappelijke en technische activiteiten voor anderen. Deze activiteiten vereisen een hoge mate van expertise en training. De vestigingen in deze sector zijn gespecialiseerd in expertise en leveren deze diensten aan klanten in uiteenlopende branches en in sommige gevallen ook aan huishoudens. Uitgevoerde werkzaamheden zijn onder meer: ​​juridisch advies en vertegenwoordiging; boekhouding, boekhouding en salarisadministratie; bouwkundige, technische en gespecialiseerde ontwerpdiensten; computer Services; adviesdiensten; onderzoeksdiensten; reclame diensten; fotografische diensten; vertaal- en tolkdiensten; veterinaire diensten; en andere professionele, wetenschappelijke en technische diensten.

Noord-Amerikaans industrieclassificatiesysteem

De sector professionele, wetenschappelijke en technische diensten bestaat uit een enkele subsector, professionele, wetenschappelijke en technische diensten: NAICS 541. Gegevens die zijn gepubliceerd onder de classificatie van de sector of de subsector zijn opgenomen in de onderstaande tabellen. De subsector bestaat uit deze branchegroepen:

  • Juridische diensten: NAICS 5411

  • Boekhouding, belastingvoorbereiding, boekhouding en salarisadministratie: NAICS 5412

  • Architectuur, engineering en aanverwante diensten: NAICS 5413

  • Gespecialiseerde ontwerpdiensten: NAICS 5414

  • Ontwerp van computersystemen en aanverwante diensten: NAICS 5415

  • Management, wetenschappelijke en technische adviesdiensten: NAICS 5416

  • Diensten voor wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling: NAICS 5417

  • Reclame en gerelateerde diensten: NAICS 5418

  •  Andere professionele, wetenschappelijke en technische diensten: NAICS 5419

Personeelsstatistieken

Dit gedeelte geeft informatie over werkgelegenheid en werkloosheid in professionele, wetenschappelijke en technische diensten. Hoewel de meeste gegevens afkomstig zijn van enquêtes onder werkgevers of vestigingen, is informatie over de werkloosheid in de sector afkomstig van een nationale enquête onder huishoudens. De volgende tabellen geven een overzicht van de branche, inclusief het aantal banen, het werkloosheidspercentage van degenen die voorheen in de branche werkten, vakbondslidmaatschap en vertegenwoordiging, gegevens voor beroepen die in de branche gebruikelijk zijn en prognoses van veranderingen in de beroepsmatige werkgelegenheid.

Ben je op zoek naar een baan in de technische dienst? Bekijk hier naar de vacatures op Synsel.

http://synsel.nl
Bigoz.nl