Bigoz
Image default
Beauty en verzorging

Gevolgen van de klimaatverandering.

De opwarming van de aarde brengt een hoop gevolgen met zich mee. Je hebt natuurlijk de voor de hand liggende gevolgen zoals het smelten van de ijskappen en het hierdoor stijgen van de zeespiegel. Toch zijn er nog meerdere gevolgen die je niet in de eerste instantie voor je zou zien.  

De Noordpool verhuisd naar Europa. Door het smelten van de ijskappen stroomt het ijswater in zee. Hierdoor verplaatst het gewicht zich en kantelt het zwaartepunt van de aarde. Sinds 2000 is de noordpool al 10cm opgeschoven. Als dit zo door blijft gaan, zal de noordpool uiteindelijk ergens in Parijs uitkomen.  

Er zullen meer en heftigere vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. Een groot deel van de vulkanen is bedekt in ijs en sneeuw. Als dit smelt, zal het resulteren in meer uitbarstingen. Dit komt doordat het water explodeert als het in aanraking komt met het hete magma.  

Je wordt vaker en sneller ziek. Door de warmte trekken dieren die een ziekte over kunnen brengen naar het Noorden, zoals de malariamug. Ook wordt ons drinkwater viezer, blijft het allergieënseizoen langer hangen en ons immuunsysteem wordt zwakker. Inwoners van warme gebieden kunnen minder goed suiker uit hun bloed filteren met als gevolg dat er meer mensen met diabetes zullen zijn. Ook zal er meer turbulentie zijn tijdens vluchten en zal Peking volledig in smog omhuld worden. 

Dit zijn natuurlijk geen goede berichten. Gelukkig kunnen we er wat aan doen om er voor te zorgen dat er minder co2 uitstoot de lucht in gaat. Doe eens wat onderzoek naar duurzaam verwarmen. Je kan tegenwoordig je huis verwarmen zonder gas. Dit kan door middel van een warmtepomp. Dit sluit het gebruik van aardgas uit. Als aardgas wordt verbrand komt er co2 vrij. Dit blijft in de atmosfeer hangen en wordt opgewarmd door de zon. Hierdoor warmt de aarde ook op. 

http://www.techneco.nl
Bigoz.nl