Bigoz
Image default
Beauty en verzorging

Waarom zonnebrandcrème essentieel is voor de huid

In de zomer komt het erg vaak voor bij de meeste Nederlanders. Te veel in de zon liggen zorgt ervoor dat je huid rood wordt en je verbrand bent. Het verbranden van je huid kan erg irritant en pijnlijk zijn. Dit is de reden dat je de huid moet beschermen met zonnebrandcrème. Door je dagelijks in te smeren voorkom je dat de Uv-straling je huid aantast en je veilig kan genieten van de heerlijke zon. Door de zonnebrand op de juiste manier aan te brengen voorkom je de kans op verbranding en op ergere gevolgen zoals huidkanker. 

De juiste zonnebrandcrème kiezen 

Er zijn verschillende soorten zonnebrand te vinden op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld zonnebrand in een tube, een spray of gewoon in een flesje. De waarde van bescherming wordt aangegeven door de SPF. Een zonnebrand met SPF 15 heeft een bescherming van 93% tegen Uv-straling en een zonnebrand van SPF 50 een bescherming van 98%. Mensen die dus gevoelig zijn voor de zon kunnen beter voor SPF 50 gaan. Mensen die minder snel verbranden kunnen gewoon gebruik maken van de SPF 15 zonnebrand. 

De SPF-waarde geeft de bescherming aan van het product. Dit betekent dat elk product met dezelfde SPF-waarde op dezelfde manier beschermd. Een goedkope zonnebrand heeft dus hetzelfde effect als een duurdere. De prijsverschillen worden echter bepaald door de stoffen waaruit de zonnebrand is gebruikt. Bepaalde filters die in het product zitten kunnen bijvoorbeeld slecht zijn voor de huid en andere kunnen juist er positieve effecten hebben. Ook kan toevoeging van parfum een invloed hebben op de prijs. 

Het advies is om dagelijks een zonnebrand van minimaal SPF 15 aan te brengen op je huid. Ook al is er geen sprake van zonlicht komt er alsnog Uv-straling op je huid. Op deze manier ben je dag in dag uit beschermd. Tijdens zonnige dagen is het advies om je om de twee uur in te smeren met een nieuwe laag. Als je net uit het zwembad komt of gesport hebt kan je het beste ook een nieuwe laag aanbrengen. Tijdens de momenten met de hoogste Uv-straling kan je beter uit de zon blijven. Dit is tussen 11.00 en 15.00.

Gebruik genoeg zonnebrand!

Veel mensen gebruiken te weinig zonnebrand. Hierdoor neemt de bescherming erg af waardoor je alsnog snel kan verbranden. Wees dus niet voorzichtig met hoeveel je gebruikt! Zonnebrandcrème is niet schadelijk voor je huid, tenzij je een allergie hebt voor bepaalde stoffen in het product. Door te kijken naar de lijst van filters kan je voorkomen dat er irritaties op je huid ontstaan. Last van andere huidproblemen? Vind hier meer informatie.

https://www.dr-jetskeultee.nl/
Bigoz.nl