Bigoz
Image default
Beauty en verzorging

Wanneer neem je een massage en wanneer ga je naar de fysiotherapeut?

Het kan soms een beetje lastig zijn, kies je nu voor een fysio of ga je naar een massage salon. Bij sommige pijntjes of fijntjes wil je natuurlijk op de juiste manier geholpen worden. Ben je een fanatieke sporter en heb je zo nu en dan een blessure, dat is natuurlijk niet fijn en daarom wil je zekerweten goed opweg geholpen worden zodat je er snel weer tegenaan kan. Kijk vooral even op internet of vraag even aan je dokter bij welke blessure je dan waar naartoe moet. Soms kan een verrekte spier opgelost worden met een bepaalde massage en soms heb je daarvoor echt een fysiotherapeut nodig die dit op een andere manier kan oplossen. Weet je dokter het niet en word je al een tijdje van de kast naar de muur gesleept? Lees dan hier wanneer je kiest voor een fysio en wanneer voor een masseur

Ga naar een fysio als

Een fysio staat bekend om het verhelpen en verbeteren van spieren en/of enige lichaams problemen of doorbloedingen. Een fysio masseert onder andere voor het verbeteren van lokale doorbloedingen, zorgen voor aanspannen of ontspannen van spieren of zorgen voor een betere stofwisseling. Heb jij dus last van een van deze gebreken? Kies dan voor een fysio en kies alleen een massage als je de ontspanning ook kan gebruiken. 

Ga naar een masseur als

Je kiest bijvoorbeeld voor een masseur als je heel veel spanning hebt ervaart de afgelopen tijd. Soms merk je het al aan de houding die je hebt, je schouders trek je contsant op en rug staat grotendeels een beetje krom. Heb je veel stress of heb je gewoon een zware baan waarbij je veel lichaams bewegingen maakt, dan is het zeker een goed idee om eens in de zoveel tijd naar een masseur te gaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon van ontpanning houd en je een lekkere relax massage wilt. Het kan nooit kwaad om jezelf te ontspannen.

 

Bigoz.nl