Bigoz
Image default
Bedrijven

Getac lanceert F110Ex

PERSBERICHT

 

DE NIEUWE F110 TOUGHPAD TABLETS VAN GETAC ZORGEN VOOR EEN DIGITALE OMWENTELING IN DE INDUSTRIE VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN

De nieuwe tablet werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan alle eisen van deze industrie

Brussel, 27 september 2018 : Getac, leverancier van robuuste IT-oplossingen voor verschillende industrieën, heeft vandaag een nieuwe versie van zijn volledig robuuste F110 toughpad tablet voorgesteld.

In de energiesector, olie- en gasindustrie krijgt men vaak te maken met moeilijke arbeidsomstandigheden, zoals extreme temperaturen, lawaai en gevaarlijke chemicaliën. Dit gaat gepaard met grote risico’s. Bovendien moeten exploitanten hun apparatuur continu bewaken, denk maar aan offshore-platforms. Elke onderbreking als gevolg van ongelukken of menselijke fouten kan resulteren in een economisch verlies. Andere sectoren zoals de chemische en farmaceutische industrie ervaren gelijkaardige situaties en hebben dringend behoefte aan geavanceerde technologieën.

Binnen deze industrieën wordt steeds meer beroep gedaan op kunstmatige intelligentie en IoT-technologie, bijvoorbeeld voor het digitaliseren van papieren archieven in een Cloud, om de efficiëntie te verhogen en om risico’s en het uitvallen van machines te beperken. Bedrijven beschikken steeds vaker over een digitaal platform om ingenieurs op te leiden en de verschillen tussen ervaren en onervaren werknemers te verkleinen. Dit zijn allemaal elementen die deel uitmaken van de digitale transformatie en die een revolutie teweegbrengen in de industrie.

Om die digitale revolutie te ondersteuenen, is er behoefte aan robuuste tablets (toughbooks) met explosiebeveiliging die ingezet kunnen worden de operationele locaties. Over de digitale veranderingen binnen de industrie zegt Rick Hwang, verantwoordelijk voor de Rugged Business Unit bij Getac Technology Corporation: “Gebruikers van toughbooks kunnen zelfs in de meest risicovolle omgeving gegevens verzamelen en verzenden, foto’s maken en deelnemen aan bijvoorbeeld videocalls Ze helpen bedrijven enorm in de digitale tijd waarin we vandaag leven.”

Intrinsieke veiligheid is een beveiligingstechniek die de veilige werking van elektrische apparatuur in omgevingen met een hoog risico op brand door het gebruik van brandbare gassen mogelijk maakt. Het volledige toughbookassortiment is ATEX-, UL913- en IECEx-gecertifieerd (explosiebestand) en voldoet aan een hele reeks Amerikaanse militaire normen. Getac-toughbooks zijn ontworpen voor professionals in de olie-, gas- en petrochemische industrie en productie en doen de productie-efficiëntie toenemen door bewerkingen mogelijk te maken van kantoor tot externe werkplek.

De nieuwe F110 toughbook combineert mobiliteit, prestaties en veiligheid om te voldoen aan de behoeften van de industrie. Hij is uitgerust met een 11,6-inch scherm (ook bruikbaar met veel tegenlicht), weegt slechts 1,49kg en is 2,5cm dik. De F110 heeft MIL-STD810G- en IP65-certificeringen voor water- en stofbestendigheid en werkt ook bij temperaturen van -21°C tot 60°C.

De F110-Ex: ontworpen voor zware omstandigheden

De F110-Ex toughbook is uitgerust met de 7e generatie Intel Kaby Lake Core-processor en multi-factor beveiligingsmechanismen. De F110-Ex is veilig in gebruik en gecertificeerd volgens de ATEX- en IECEx Zone 2/22-normen. Voor een betere gegevensbescherming gebruikt de F110-Ex-tablet de nieuwste versie van Windows 10, terwijl hij optionele gezichtsherkenning biedt die compatibel is met Windows Hello, evenals een barcodescanner en hoge en lage RFID-lezer.

Als ’s werelds nummer 2 op de markt voor geharde tablets (bron VDC 2018), biedt Getac een volledig assortiment dat in allerlei extreme omstandigheden operationeel blijft. Getac is vastberaden om geavanceerde explosiebestendige producten te blijven ontwikkelen.

Naast de nieuwe versie van Getacs F110-Ex toughbook, omvat het assortiment ook de EX80, ZX70, T800 en andere ATEX-gecertificeerde modellen voor de industrie van gevaarlijke stoffen, die allemaal uitzonderlijke robuustheid en prestaties leveren.

Beschikbaarheid                                                                                    

De nieuwe F110 toughbook is beschikbaar vanaf 27 september 2018. Ga voor meer informatie naar www.getac.com

 

De F110-Ex wordt geleverd met een drie jaar durende “bumper-tot-bumper”-garantie die accidentele schade en terugname dekt.

 

Over Getac

Getac Technology Corporation, een divisie van MiTAC-Synnex Business Group (omzet in 2017: 34.07 miljard US dollar), is opgericht in 1989 als joint-venture met GE Aerospace voor het leveren van elektronische producten voor het leger. Getac houdt zich bezig met versterkte laptops, verstevigde tablets en mobiele videosystemen voor militairen, politie, overheid, media, industrie en transportbedrijven. Voor meer informatie: eu.getac.com

 

http://www.getac.com
Bigoz.nl