Bigoz
Image default
Bedrijven

Wat is waar en niet waar over kalknagels?

Bij het woord kalknagels zal je niet snel denken aan iets waarvan je denkt dat het er goed uitziet. Dat is niet vreemd want kalknagels zien er inderdaad niet goed uit en zien er vies uit. Is dit vreemd? Nee hoor, een kalknagel wordt namelijk veroorzaakt door een schimmel en daardoor zal dit dus een minder fijn uitzicht geven en soms een nogal doordringende geur met zich meebrengen. In deze blog gaan we meer over de voordelen van kalknagels vertellen en over de behandeling ervan.

Kalknagels komen alleen bij oudere mensen voor

Tegenwoordig hoor je vaker dat kalknagels enkel bij ouderen mensen met weinig weerstand voorkomen. Dit is niet waar, want een kalknagel kan ook bij een student of jongvolwassenen voor komen. Dit heeft ook niets met hygiëne te maken want een kalknagel kan heel makkelijk op je huid terecht komen. Dit kan gebeuren doordat er een bepaalde bacterie op je huid gaat zitten die schade veroorzaakt. Deze veroorzaakte schade kan dan leiden tot een kalk- of schimmelnagel. Kortom, iedereen kan een kalknagel krijgen en niet dus alleen oudere mensen.

Kalknagels zijn genetisch bepaald

Ook dit klopt niet. Een kalknagel heeft niets te maken met chemie in jezelf. De nagel wordt namelijk veroorzaakt door een schimmel die zich een weg baant in jouw voet. De schimmel kan heel gemakkelijk in je nagel komen en schade aanrichten. Van daaruit kan dan een kalknagel ontstaan.

Hoe behandel je een kalknagel?

Nu je weet dat de meeste vooroordelen over een kalknagel niet kloppen, is het tijd voor de volgende stap namelijk: de behandeling. Azijn wordt door oma’s en opa’s aangeschreven als een goede werkzame behandeling tegen kalknagels. Helaas is dit niet zo simpel als het lijkt. Het klopt dat azijn werkt tegen kalknagels, maar aan de andere kant kan azijn niet onder je nagel gaan zitten. Onder je nagel zit net de bacterie die je kalknagel veroorzaakt en daardoor is alleen azijn geen goede werkzame oplossing. Kalknagel behandeling kan je beter over laten aan een betrouwbaar en effectief middel. Deze middelen hebben werkzame stoffen die ervoor zorgen dat je kalknagel vermindert en zelfs helemaal verdwijnt.

Bigoz.nl