Bigoz
Image default
Bedrijven

Welke trends zijn er op het gebied van voeding en gezondheid? Lees het hier!

Trends komen en gaan en dat is ook niet gek. Elk jaar, maar ook elk seizoen komen er nieuwe trends die het nieuws en onze sociale media in korte tijd helemaal overnemen. Naast trends op het gebied van kleding, films en series, zijn er natuurlijk ook trends op het gebied van voeding en gezondheid.

Maar wat zijn nu de voedingstrends van dit moment? En welke foodtrends kun je veilig volgen en welke kun je het beste vermijden? Er zijn namelijk ook altijd trends waarmee je een beetje moet uitkijken. Ze lijken wellicht leuk en hip, ze zijn niet voor iedereen geschikt.

Wil je toch graag weten wat nu de trends zijn op het gebied van voeding en gezondheid? Lees dan snel verder!

Trends op het gebied van een dieet volgen

Veganistisch en vegetarisch eten mag dan misschien wel al langer bestaan, deze diëten worden met de jaren meer populair. Het eten van geen vlees en geen vis (vegetarisch) en geen dierlijke producten (veganistisch) is al jaren een trend. De verwachting is dat steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch gaan eten.

Als vegetariër eet je geen vlees, maar wel eieren en zuivelproducten. Sommige vegetariërs eten daarnaast ook nog vis. Veganisten consumeren daarentegen geen dierlijke producten. Iedereen kan hier verschillende redenen voor hebben.

Minder vlees en zuivelproducten eten vermindert namelijk het risico op hart – en vaatziekten. En natuurlijk is het goed voor het milieu en het dierenwelzijn om minder vlees te eten. Dierlijke producten hebben namelijk een grotere impact op het milieu dan plantaardige producten.

Bovendien is vegetarisch of veganistisch eten in veel opzichten duurzamer. Het is diervriendelijk en je belast het milieu minder. Ook het eten van weinig of geen vlees is volkomen gezond. Rood vlees (varkensvlees, rundvlees en lamsvlees) en bewerkt vlees (ham en hotdogs) zijn in verband gebracht met beroertes, diabetes en kanker.

Trends rondom gezonde voeding

Naast het volgen van een vegetarisch of veganistisch dieet is het volgen van een eetschema afvallen ook erg populair geworden de afgelopen jaren. Een eetschema afvallen kan er natuurlijk voor iedereen anders uitzien. Echter kent het wel kenmerken zoals voldoende water drinken, alcohol vermijden of zelfs verwijderen uit het dieet, voldoende fruit en groente consumeren en veel biologische, – en seizoensproducten kopen.

Het volgen van een eetschema afvallen is dus opzicht een veilige trend om te volgen, maar sla er niet in door!

https://eetschema.net/eetschema-afvallen/
Bigoz.nl