Bigoz
Image default
Dienstverlening

Tips om uw huis te beveiligen

Voel je je kwetsbaar? U bent niet de enige. Stijgende misdaadcijfers, een toenemend aantal gevallen van cybercriminaliteit en andere factoren zorgen ervoor dat meer mensen zich bewust worden van manieren om hun huizen en eigendommen te beschermen. Zelfs als u in een veilige buurt woont, kan uw huis nog steeds gevaar lopen. Inbrekers kunnen het op uw huis gemunt hebben om verschillende redenen, waaronder: de locatie, de waarde of de kwaliteit van de constructie; de toegang tot uw huis; voorzieningen (bv. gemeenschaps- of recreatiefaciliteiten); en veiligheidsvoorzieningen (bv. alarmsystemen). Als u het hoogste niveau van veiligheid voor uw huis wilt creëren, lees dan verder…

Vertrouw er niet op dat dieven aanwijzingen achterlaten.

Als iemand bij u inbreekt, laat hij waarschijnlijk geen aanwijzingen achter die u naar de dader leiden. Ze zullen eerder proberen om spullen snel en stil te verwijderen. Zij kunnen de gestolen voorwerpen op andere plaatsen verbergen waar u anders niet bij kunt. Om u te helpen erachter te komen wat er is gebeurd, moet u goede aantekeningen en foto’s maken. Probeer te achterhalen hoe laat iemand het huis binnenkwam en wat hij droeg. Misschien ziet u voetafdrukken of andere aanwijzingen die u kunnen helpen de dader te pakken.

 

Wees je bewust van je omgeving.

Probeer uit te kijken naar alles wat niet op zijn plaats lijkt of ontbreekt. Als u iets verdachts ziet, meld dit dan bij de politie. Als u onderweg bent, let dan op uw omgeving en probeer te voorkomen dat u alleen bent op openbare plaatsen. Buitenverlichting, zoals portiekverlichting of schijnwerpers, kunnen het voor u gemakkelijker maken om indringers te zien voordat zij u zien. Als u thuis bent en merkt dat uw portiekverlichting brandt, kan er iemand zijn. Doe wat moeite om uw huis en tuin te beveiligen. Het kan langer duren, maar dieven hebben het minder snel op uw huis gemunt als het geen voor de hand liggend doelwit is. Zorg ervoor dat uw deuren en ramen op slot zijn. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar veel huiseigenaren doen hun deuren niet op slot. Een dief kan zo naar binnen lopen als de deur niet op slot zit. De ramen van uw huis kunnen ook een risico vormen. Een dief kan door een raam klimmen als het niet goed is afgeschermd.

 

Heb een ontsnappingsplan.

Het is beter het zekere voor het onzekere te nemen, maar soms moet u gewoon snel reageren. Zorg ervoor dat uw noodplan up-to-date is. Zorg voor een radio op batterijen, een voorraad drinkbaar water en noodzaklampen. Zorg voor een lijst met telefoonnummers die u in geval van nood snel kunt bellen. Zorg dat u een familielid of vriend heeft bij wie u kunt verblijven als u voor langere tijd weg moet. Houd uw plan up-to-date; dieven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om in te breken.

 

Installeer veiligheidsvoorzieningen.

De meeste inbrekers hebben het gemunt op huizen waar waarschijnlijk mensen aanwezig zijn. Overweeg de installatie van veiligheidsvoorzieningen zoals een alarmsysteem, een beveiligingscamera en een veiligheidshek.

 

Installeer veiligheidssloten en deuren met sloten.

Veel inbrekers proberen via een deur in te breken. Om het hen moeilijker te maken, houdt u uw deuren en ramen op slot en houdt u uw gordijnen gesloten. Als u uw huis moet verlaten terwijl uw deuren en ramen op slot zijn, zorg er dan voor dat u de deur goed achter u sluit. U kunt ook overwegen te investeren in een veiligheidsslot voor woningen.

 

Vermijd voor de hand liggende doelen.

Als u dure spullen in uw huis bewaart, kunt u in de verleiding komen om er een duidelijk doelwit van te maken. Maar dit kan leiden tot extra gevaar en risico. Vermijd voor de hand liggende plaatsen die verleidelijk zijn voor dieven. Dit kan betekenen dat u bepaalde voorwerpen moet verplaatsen naar minder voor de hand liggende plaatsen. Als u dure voorwerpen in uw huis bewaart, kan de verleiding groot zijn om er een voor de hand liggend doelwit van te maken. Maar dit kan leiden tot extra gevaar en risico. Vermijd voorwerpen die waarschijnlijk grote hoeveelheden contant geld of andere kostbaarheden bevatten. Dergelijke voorwerpen kunnen verleidelijker zijn voor dieven en zijn moeilijker terug te vinden als er in uw huis wordt ingebroken. Laat geen papieren, post en andere materialen in het zicht liggen. Dit lijkt misschien een goed idee, maar inbrekers zoeken vaak naar manieren om toegang te krijgen tot woningen. Ze kunnen een gemakkelijke manier vinden om dit te doen als u papieren, post en andere materialen in het zicht laat rondslingeren. Vermijd dat uw huis niet op slot is. Als u voor langere tijd de stad uit gaat, wilt u misschien wat spullen in uw huis bewaren, maar zorg ervoor dat ze afgesloten zijn. Dit lijkt misschien een goed idee, maar inbrekers zoeken vaak naar manieren om toegang tot huizen te krijgen. Ze kunnen een gemakkelijke manier vinden om dit te doen als uw huis niet op slot is.

 

Afsluiten

Huisbeveiliging is een onderwerp dat door veel huiseigenaren vaak over het hoofd wordt gezien. Idealiter wilt u uw huis minder aantrekkelijk maken voor potentiële inbrekers, maar dat is niet in elke situatie mogelijk. Het beste wat u kunt doen is uw risico minimaliseren door maatregelen te nemen die van gezond verstand getuigen. Zorg ervoor dat uw deuren op slot zijn als ze niet worden gebruikt, dat u horren en sloten op uw ramen houdt en dat u voor de hand liggende waardevolle spullen uit uw huis houdt.

https://domstad-slotenmaker.nl/wat-te-doen-als-er-ingebroken-is/
Bigoz.nl