Bigoz
Image default
Dieren

Een hond opvoeden

Honden behoren al sinds jaar en dag tot de meest aangekochte huisdieren in Nederland. Zowat half Nederland heeft thuis een hond en een goede opvoeding is noodzakelijk om de hond van het begin af aan op zijn gemak te laten voelen, maar wat kun je het beste doen met je pas aangekochte puppy om ervoor te zorgen dat hij goed naar je blijft luisteren?

Hondenopvoeding wees geduldig

Als je nog nooit een hond hebt aangeschaft, dan is het verstandig om je goed te laten informeren door mensen die er verstand van hebben. Het is zeker niet aan te raden om direct een hond te kopen die bijvoorbeeld in de lijst duurste honden ter wereld staat. Dit soort honden is niet alleen erg prijzig, maar ook vooral moeilijk opvoedbaar.

De belangrijkste tip die ik je kan geven is vooral wees geduldig bij de opvoeding van je hond en geef zeker niet te snel op. Een hond is namelijk een dier en zeker geen mens en het kan zomaar zijn dat jouw hond net wat meer aandacht en training nodig heeft als een andere hond. Als je zoals gezegd compleet nieuw bent in de hondenwereld, dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een makkelijk hondenras. Google kan je hierbij helpen om een juiste keuze te maken.

Als je dan toch voor een wat duurdere en uniek hondenras gaat, dan is de Samojeed een uitstekend hondenras om mee te beginnen. Het is dan wel een zeer dure hond in aanschaf, maar het kan zeker wel een hond zijn die zich enorm thuis gaat voelen bij je. De Samojeed is namelijk een erg sociaal dier wat wel op zijn privacy is gesteld, maar die je zeker goed kunt trainen tot fatsoenlijke huishond. Wel dien je er rekening mee te houden dat dit dure hondenras veel energie van je vraagt. Je zult je zeker af en toe voor de kop slaan waarom je dit specifieke ras hebt gekozen, maar wanneer het je lukt om de Samojeed te trainen zodat hij naar je gaat luisteren is het een van de fijnste hondenrassen om in huis te hebben. Niet alleen erg waaks, maar ook enorm energiek, speels en sociaal naar andere honden, mensen en kinderen. Ik wil je wel meegeven dat het aan te raden is om een erkende fokker te zoeken die je kan helpen bij de aanschaf van een poolhond zoals een Samojeed. Helaas zijn er nog teveel broodfokkers die misbruik maken van de goedheid van jou als koper.

https://alletop5lijstjes.nl/top-5-duurste-honden-ter-wereld/
Bigoz.nl