Bigoz
Image default
Dieren

Drone als vismateriaal

Wie heeft als visser niet eens aan de waterkant gestaan met de handen in het haar? En met die ene vraag in het hoofd: “waar hangt de vis uit?”. Waar we al met peildobbers, bestuurbare bootjes met diepte meters en sidescanners aan de slag kunnen is dit niet altijd voldoende om de vis te vinden. Een drone kan dan uitkomsten bieden. Zeker op heldere wateren of tijdens de warme maanden van het jaar, kan een drone erg helpen om de vis op te sporen. Maar ook dit is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er regels waar rekening gehouden moet worden. Ook andere vissers en watersporters wil je niet storen, net als ander waterleven en natuurlijke obstakels in de vorm van bomen kunnen roet in het eten gooien.

Een goed ingezette drone kan echt onmisbaar zijn om de geviste uren maximaal te benutten. Zo kunnen de holding areas gevonden waar de vis gedurende de dag ligt te luieren, kunnen gangen tussen riet en wiervelden gespot worden en kan migratiegedrag zichtbaar worden. Allemaal erg belangrijke puzzelstukjes die enorm verschil kunnen maken in de vangsten van de karper. Het net beter plaatsen van de karperhengels, of vanuit een betere hoek vissen, om de aangezwommen karpers niet te attenderen op een vislijn in het water is ook zo’n voorbeeld waarmee het verschil gemaakt kan worden. Ook meerkoeten kunnen zonder al teveel kabaal geweerd worden van de visstek. Dit maakt de kans op vangst (en ons vertrouwen hierin) een stuk verbeteren. 

Naast het spotten van karpers, randen van wiervelden vinden etc zijn er ook al drones die ook voer en rig kunnen droppen. Zeker gedurende de dag kan het eigenlijk niet scherper dan met een boot. Deze verstoord echter de vis makkelijk. Naast dat het een leuk speeltje is, is het aan te raden je hierin verder te verdiepen om jouw visserij hiermee te verrijken. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/
Bigoz.nl