Bigoz
Image default
Dieren

Het nut van de Oornetjes

Steeds vaker zie je de oornetjes terug komen in de paardensport. Vooral bij het dressuur rijden. Steeds vaker komen de paarden het veld op met de netjes. Maar veel mensen denken nog steeds dat het voor de sier is en als accessoire gebruikt wordt. Maar dat is totaal niet het geval. Het heeft wel degelijk nut. In deze blog lees je meer over het nut van de oornetjes, waar dienen ze voor, wat vindt het paard ervan en waar kan ik het kopen. Reacties zijn van harte welkom!

De oornetjes

Veel mensen denken dat de oornetjes er alleen opzitten voor de sier, om het paard wat meer bekijks te laten krijgen bij de jury. Maar dat is niet het geval. Naast dat het er leuk uitziet heeft het daadwerkelijk ook wel een functie. Door het oornetje bij het paard om te doen wordt het omgevingsgeluid, zoals muziek, toeschouwers en de wind gedempt. Hierdoor kan het paard zich geheel op de dressuur oefening richten en wordt het niet of minder afgeleid. Paarden zijn aandacht wel gewend maar niet zo veel aandacht als bij een wedstrijd. Het paard ontspant zich en wordt rustig en levert betere prestaties. Ook beschermen de netjes de paarden voor insecten zoals vliegen en muggen. Het paard heeft er totaal geen last van. Het is zelfs zo dat het paard meer hinder ondervindt zonder het netje als met het netje. Het beschermt en staat mooi! Geen probleem dus!

Oornetjes kopen bij de Paardengruiter

De Paardengruiter heeft een ruim assortiment aan oornetjes. Je hebt ze in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen. Je kan ze matchen met je eigen kleding die je draagt bij een wedstrijd zodat je helemaal matcht met je paard. Neem een kijkje op paardengruiter.nl voor alle netjes. Hier vind je alle uitvoeringen en kan jij de gene kiezen die jij mooi vindt.

 

Bigoz.nl