Bigoz
Image default
Electronica en Computers

De ideale studentenlaptop

Wij leven in een wereld waarin we afhankelijk zijn van onze laptops en computers. Of het nu voor school, voor werk, voor films kijken of voor foto’s bewerken is, een laptop is essentieel om te hebben. Als je als student nog geen laptop hebt, dan heb je echt het gevoel dat je iets mist. Je wil er bij horen, maar dat lukt niet helemaal. Daar moet je dus snel iets aan doen. Maar hoe? Door een laptop te kopen natuurlijk! In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten om de beste studentenlaptop te kopen.

 

Als eerste kijken we naar het besturingssysteem van je toekomstige laptop. Daarvoor heb je in totaal drie opties; macOS, Microsoft Windows en Linux laptop. MacOS van Apple valt voor de meeste studenten af, omdat deze laptops heel duur zijn en bovendien gewild zijn bij dieven. Microsoft Windows is het besturingssysteem dat op alle laptops geïnstalleerd kan worden, behalve die van Apple. Denk aan merken als Asus, HP, Lenovo en Acer. Dit is goedkoper dan macOS, maar Microsoft Windows kost alsnog leehnavasor tientallen euro’s per jaar. Iets wat je als student niet kan missen. Dan blijft er nog één optie over; het systeem van linux. Het allergrootste voordeel van een laptop met linux is, dat het helemaal gratis is! Dit is dus erg aan te raden voor studenten.

 

Dan kijken we naar het formaat van een laptop. Hiervoor geldt dat je niet een te kleine en niet een te grote laptop moet nemen. Neem minimaal 13 inch en maximaal 15 inch. Zo ben je er van verzekerd dat de laptop in je tas past en dat je van het scherm kan lezen zonder een vergrootglas nodig te hebben.

 

Als laatste kijken we naar de processor en het werkgeheugen. Als student ben je voornamelijk bezig met stukken schrijven, internetten, notities maken en films kijken. Voor deze doeleinden is een i5 processor met een werkgeheugen van 8GB meer dan voldoende.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/
Bigoz.nl