Bigoz
Image default
Electronica en Computers

De vingerafdrukscanner

De nieuwste smartphones hebben tegenwoordig een vingerafdrukscanner, dit houdt in dat je je telefoon kan ontgrendelen door middel van je vingerafdruk. Zo denk je natuurlijk je telefoon zo veilig mogelijk te houden, maar je hebt nu alleen nog maar een printer nodig om je telefoon te ontgrendelen. Als je dit een aantal jaar geleden had willen doen, dan had je nog een dure printer nodig en een nog duurdere scanner, maar tegenwoordig heb je alleen nog maar een gewone inkjet-printer nodig. Je hebt hiervoor wel speciale inkt nodig die stroom kan geleiden en het moet geprint worden op speciaal papier. Deze inkt wordt normaal gesproken gebruikt om computeronderdelen mee af te drukken, maar nu kan je er ook een vingerafdruk mee printen om zo een telefoon voor de gek te houden. Met het onderzoek is er geprobeerd een Samsung Galaxy S6 te kraken en net als bij de Huawei Honor 7 was dit gelukt. Bij de IPhone ging het ontgrendelen niet altijd zo gemakkelijk

Echt zorgen maken hoef je nog niet, want het gehele proces duurde niet heel lang, maar het is ook niet goedkoop. De speciale inkt en het speciale papier kost namelijk rond de 315 euro. En als iemand je telefoon steelt, dan zal deze ook een foto met hoge resolutie moeten maken van je vinger voordat ze de telefoon pas kunnen ontgrendelen. Het laat wel zien dat we technologisch steeds meer vooruitgang boeken, maar niet voor alles is dit positief, want we kunnen dus ook steeds gemakkelijker een software of bijvoorbeeld een telefoon binnendringen.

Op het gebied van printers kunnen we dus ook steeds meer, je hebt een kabel printer die erg geschikt is voor het printen op een vaste plek, maar tegenwoordig bestaat er ook een QR code printer, ideaal voor bedrijven die vaak een QR code moeten printen.

http://www.kba-metronic.com/nl/
Bigoz.nl