Bigoz
Image default
Electronica en Computers

Mooie tekeningen maken met een 3dpen

Het is vandaag precies een half jaar geleden dat we een 3d pen hebben gekocht bij goedkope3dpen.be en na een moeilijk begin het 3d tekenen nu aardig onder de knie hebben. Het tekenen met een 3d pen is niet eenvoudig wanneer je begint met je eerste tekening. Uit de losse hand tekenen is in het begin zeker niet zo handig aangezien je eerst ook ervaring moet opdoen met de pen als ook de vullingen de filamenten. Vooral in het begin is het verstandiger om eerst gewoon eenvoudig te beginnen met het tekenen via 3D stencils die je helpen om uiteindelijk je eerste 3d object te maken. Mijn eerste 3d tekening was de eiffeltoren en met behulp van deze handige techniek een leuk weekendje ontspannen.

Waar je vooral op moet letten bij het tekenen

Eigenlijk is er maar een grote ergernis bij het tekenen en dat is wanneer het filament verstopt raakt. Wanneer dit namelijk gebeurd moet je de pen schoonmaken en dit is soms lastig werk. Het is belangrijk dat je een goede 3d pen aanschaft waar je ook via het display precies kunt aflezen welke temperatuur de nozzle heeft bereikt om zonder problemen te kunnen tekenen. De eenvoudige 3d pennen hebben deze mogelijkheid niet maar de iets duurdere 3d pennen wel en dit is erg prettig in gebruik. Ook is het belangrijk te weten met welk soort van filament je kunt werken. ABS is eenvoudig dan PLA maar is ook niet voor iedere 3d pen geschikt. Kijk dus eerst even of je 3d pen dit aankan.

Waar kun je de 3d pen kopen

Tegenwoordig kun je zowel online als in de speelgoedzaak een 3d pen kopen. Let niet alleen op de prijs maar vooral ook naar het gebruikersgemak. Een goede 3d pen zal u veel meer plezier bij het tekenen geven dan een model welke niet goed werkt. Voor een compleet overzicht van alle 3d pennen van nu kun je gewoon op de site van goedkope3dpen.be kijken.

Bigoz.nl