Bigoz
Image default
Geschenken

De leukste prijsuitreikingen organiseren

Bij ieder evenement is de prijsuitreiking het hoogtepunt van de dag. Iedereen die wel eens een prijsuitreiking heeft georganiseerd weet dat hier een hoop bij komt kijken. De prijsuitreiking is een onderdeel van een hele dag waarin er van alles geregeld moet worden en je wilt natuurlijk de volle aandacht wanneer het tijd is voor de prijzen.

Kies het juiste tijdstip

Wanneer je een sportevenement organiseert dat de hele dag duurt en zeker wanneer je met een afvalpoule werkt, is het niet handig om de prijsuitreiking direct na het laatste fluitsignaal te houden. In plaats daarvan wacht je tot het team heeft kunnen rusten. Wanneer je ook eten hebt geregeld kun je de gouden beker mooi uitreiken voordat iedereen gaat eten. Dan hou je de aandacht vast en daarna kan iedereen nog rustig napraten over de leuke dag.

Maak er een speciaal moment van

Een prijsuitreiking is meer dan, nou ja, het uitreiken van de prijs. Je neemt even de tijd om de winnaars aan te kondigen en om je waardering voor de geleverde prestatie uit te spreken. Bedenk van tevoren of je ook andere sprekers uit wilt nodigen. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij een carrièreprijs, bijvoorbeeld iemand die met pensioen gaat of een beurs wint. Veel organisatoren kiezen er hierbij voor om een glazen award of medaille te bestellen. Dat zijn prijzen die iets gedistingeerds hebben.

Zorg voor oogverblindende sportprijzen

De prijzen die je uitreikt moeten natuurlijk de prestige van het evenement goed weerspiegelen. In de regel zijn sportprijzen van kunststof, glas of metaal gemaakt. Metaal komt meestal alleen voor bij duurdere en speciale prijzen, zoals een kampioensschaal. Maar dat betekent niet dat een medaille kopen per definitie de goedkoopste optie is. Er zijn prachtig afgewerkte medailles waar je zelf tal van aanpassingen op kunt maken. Zo krijg je altijd de prijs die je wilt en een uitreiking waar mensen nog lang over napraten.

Bigoz.nl