Bigoz
Image default
Gezondheid

Afvallen is hard werken

Afvallen is hard werken. Je moet jezelf dwingen om de koelkast dicht te laten. Je moet jezelf dwingen om de verleiding van vette snacks te weerstaan. Je moet jezelf in beweging krijgen. Het is daarom goed te weten dat het resultaat al die moeite waard is. In dit deel vertel ik je hoe het beheersen van je gewicht je gezondheid kan bevorderen en je leven zelfs zou kunnen verlengen. Heb je nog meer aansporing nodig?

 

Waarom gewicht belangrijk is

In dit hoofdstuk: De gezondheidsrisico’s van overgewicht > Welk risico loopje zelf op gezondheidsproblemen die met gewicht samenhangen? Bepalen of kinderen op dieet moeten Gewichtsdiscriminatie

Een van de boodschappen die professionals in de gezondheidszorg graag willen overbrengen, is hoeveel invloed je gewicht op de kwaliteit en de lengte van je leven kan hebben.

Een belangrijk woord in die zin is kan. Er komen steeds meer bewijzen dat je serieuze gezondheidsproblemen kunt krijgen wanneer je gewicht hoger is dan het zou moeten zijn. Er zijn echter, zoals je verderop in dit hoofdstuk leest, ook veel uitzonderingen op deze regel.

In de loop der jaren is de algemene benadering van lichaamsgewicht veranderd. Werd mensen vroeger gevraagd te bepalen of ze te dik waren, nu ligt de nadruk er meer op of iemand een gezond gewicht heeft; een klein, maar belangrijk verschil. En om dat te bepalen, heb je dit boek nodig.

 

Je gewicht en je gezondheid

Gaat je rok niet meer dicht?

Zit je broek te strak?

Nou, dan weet ik waar jij het afgelopen laar mee bezit; bent geweest: lunchen en brunetten en snoeken hel een lieve lust was. En nu sleep je een paar extra pondjes mee die je weer kwijt wilt. En hel liefst snel!

http://fithappy.nl
Bigoz.nl