Bigoz
Image default
Gezondheid

Hoe werkt het afsluiten van een zorgverzekering?

Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen. Welke is goed en pas echt bij mij? Dat is persoon verschillend. Elke verzekering heeft andere dingen in het pakket zitten. Het is moeilijk om een verzekering te kiezen die echt bij je past. In deze blogpost ga ik uitleggen hoe je verstandig een verzekering afsluit. Ik ga voor jullie een drie stappenplan schrijven hoe je naar mijn idee de beste manier hebt om te kiezen welke verzekering bij je past.

Stap 1:
Gebruik de zorgvergelijker en bekijk welke zorgverzekering geschikt voor jou is. Dit is een hoop werk. Je kan bijvoorbeeld Independer gebruiken om verschillende aanbiedingen voor je zorgverzekering te vergelijken. Als je hebt uitgezocht wat voor verzekering je wilt. Stel dan de volgende vragen om een duidelijk beeld te krijgen of het echt de verzekering is die je nodig hebt.

– Woon je in Nederland?
– Werk je in Nederland?
– Ontvang je een uitkering of pensioen in Nederland?

Als je al deze vragen met een ja kan beantwoorden en je bent ouder dan 18 jaar dan moet je in Nederland zorgpremie gaan betalen voor de zorg die je nodig hebt. Het is helaas zo dat je wel een eigen risico van 385 euro moet betalen. Dat is voor iedereen in Nederland. Je kan dit bedrag ook nog verhogen. Verlagen is echter niet mogelijk. Als je het eigen risico niet kunt betalen kan je een betalingsregeling treffen in Nederland.

Stap 2:
Bekijk of een verzekering voor jou echt past. Elke basis en aanvullende verzekering bij een aanbieder is anders. Kijk wat je echt nodig hebt. Dit is de beste manier om geld te besparen. Je betaald een basisverzekering. De aanvullende verzekering kun je ook afsluiten bij een andere verzekeringsbedrijf. Dit mag maar het is meer regelwerk om je administratie bij te houden. Het is handig om je verzekering bij een bedrijf af te sluiten. Dit scheelt een hoop gedoe.

Stap 3:
Een zorgverzekeraar is verplicht om je een basisverzekering te geven. Je mag niet geweigerd worden om welke reden dan ook. Als alles rond is meldt je dan aan bij de verzekering en vul alle papieren goed in. Gefeliciteerd je hebt een nieuwe zorgverzekering afgesloten.

https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/
Bigoz.nl