Bigoz
Image default
Gezondheid

Wat is een burn-out?

Een burn-out is dat je ‘opgebrand’ bent. Je hebt geen energie meer om te doen wat je normaal doet of wilt doen. Misschien heb je zelfs nergens meer zin in en is alles teveel en heb je allerlei stress klachten zoals angst, hartkloppingen, vermoeidheid, slecht kunnen slapen, vastzittende spieren en neerslachtig zijn enkele voorbeelden. Een burn-out is niet prettig en kan uw leven zeer negatief beinvloeden. De gevolgen van een burn-out kunnen dan ook ernstige vormen wanneer er niks aan wordt gedaan en ook invloed hebben op je gezinsleven, omgang met familie, collega’s en andere mensen.

Zoek hulp wanneer je symptomen van een burn-out hebt

Wanneer je symptomen van een burn-out hebt of je twijfeld of je een burn-out hebt ga dan langs de dokter of neem contact op met een therapeut. Misschien vindt je het lastig om er over te praten maar praten helpt en een arts of therapeut heeft ervaring met burn-outs en kan je zeker de juiste richting op helpen naar herstel. Meer informatie over alle voorkomende psychische en lichamelijke symptomen vind u bij Burnout Apeldoorn. Zoek in ieder geval tijdig hulp, dit kan voorkomen dat het erger wordt met alle gevolgen van dien voor jezelf, je omgeving en je werk. 

Neem de tijd om te herstellen van een burn-out

Een therapeut kan helpen de oorzaken van de burn-out te achterhalen en ondersteunt bij het opknappen vanuit een burn-out situatie. Rust is een belangrijk onderdeel van herstel.. niet te snel weer teveel hooi op je vork nemen. Daarom is het ook belangrijk om de oorzaak vinden van de burn-out zodat je weet waar je voortaan om moet letten om geen burn-out te krijgen. Wanneer je de oorzaak weet wordt het vaak al een stuk makkelijker ervoor te waken dat je niet te ver gaat of dat zaken escaleren.

https://www.tranceforma.nl
Bigoz.nl