Bigoz
Image default
Gezondheid

Stoppen met roken?

Bijna elke roker droomt er eigenlijk van, het stoppen met roken. Of het nou een voornemen is voor het aankomende nieuwe jaar of dat je meedoet aan stoptober. Het is al decennia lang een verschrikkelijk groot probleem voor mensen om te stoppen met roken. Voor de een is het wel makkelijker dan de ander. Zo stopt de een misschien in een keer maar heeft de ander juist weer een langere tijd nodig om het roken af te bouwen. Bekende tools om te stoppen met roken zijn nicotinekauwgom, de nicotinepleisters en de nicotinemondspray. Veel verschillende manieren en combinaties worden gezocht om eindelijk te stoppen met die nare gewoonte. De een lukt het maar de ander weer totaal niet. Het verschilt volledig per persoon welke methode het meest effectief gaat zijn.

 

Naast de bekende hulpmiddelen zijn er ook nog meerdere andere alternatieven die mensen proberen om te stoppen met roken. Veel mensen proberen vandaag de dag de e-sigaret. Dit is een elektrische sigaret die je moet opladen en moet vullen met capsules. Dit schijnt ook minder schadelijk te zijn dan het roken van een sigaret en je kunt het in fases afbouwen. Helaas blijkt dit meestal nog niet helemaal succesvol.

 

Wat mensen tegenwoordig ook frequent proberen en vaak ook met redelijk succes werkt is het roken van een waterpijp. Het roken van een waterpijp is voor mensen vaak een gezelligheidsactiviteit. Daarom is het ontzettend goed te vervangen omdat roken vaak ook meer gebeurt als je met gezellige dingen bezig bent zoals een drankje nuttigen in de stad. Nog een reden waarom het een goed alternatief is, is omdat het redelijk veel moeite kost om een waterpijp te gaan roken. Alle waterpijp onderdelen moet je van tevoren allemaal aan elkaar bevestigen voordat je kan gaan roken. Ook kun je niet altijd overal zomaar waterpijp gaan roken, je moet eerst een geschikte plek vinden om dit te gaan doen. Je kunt niet zomaar met een waterpijp in de hand door de stad gaan lopen.

 

Het liefst rook je natuurlijk gewoon niet, maar kijk naar alternatieven om het af te bouwen.

 

https://premium-hookahs.nl/
Bigoz.nl