Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Welke daken kan je op je huis leggen?

Als jij nou in de gelegenheid bent om je dak te vervangen mag je blij zijn. Je krijgt de kans om je huis een hele nieuwe uitstraling te geven. Hierbij ga ik daarom ook vertellen wat de meest voorkomende soorten dakbedekking zijn. Deze kans krijg je waarschijnlijk maar een, hooguit twee keer. De meest voorkomende dakbedekking zijn: Een rieten dak, de keramische dakpannen en de stalendakpanplaten.

Ik ga als eerst mijn persoonlijke favoriet bespreken: een rieten kap. Het is een stukje elegantie dat je aan je huis geeft en veel mensen zien het dan ook als een luxe. Dit komt omdat je een rieten dak vaak alleen kan plaatsen op een vrijstaande woning. Nu kan het zijn dat je jezelf afvraagt: ‘Hoe lang gaat een rieten dak mee’? Veel mensen denken dat dit niet lang is, maar dat is niet waar. Een rieten dak vergt niet meer onderhoud dan een normaal dak en het gaat minimaal dertig jaar mee. Ook zeggen veel mensen dat riet heel brandbaar is en daar zit een kern van waarheid in. Gelukkig denken we tegenwoordig in oplossingen en niet in problemen en worden er producten ontwikkeld die dit probleem op kunnen lossen zoals een onderconstructie die ervoor zorgt dat de brand zich niet snel verspreid en sprinklers die ervoor zorgen dat de vuur snel geblust wordt. Onderhouden rieten dak is niet meer dan een ‘normaal’ dak.

Als tweede zijn er stalen dakpanplaten. Dit zijn platen van enkele millimeters dik die in de vorm van traditionele- en moderne dakpannen drukt worden. Op deze manier kan jij deze op je dak leggen tot 20 meter lang.

Hiernaast zijn er ook nog de keramische dakpannen. Dit is de meest voorkomende dakbedekking in Nederland en je ziet het heel veel in woonwijken. Dit komt omdat het makkelijk te leggen is en relatief goedkoop om te produceren.

https://www.rietwerk.nl
Bigoz.nl