Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

De fun van een 3d pen

Alhoewel de 3d pen nog maar amper 3 jaar op de markt is, is de populariteit enorm gestegen. En dat is niet verwonderlijk, want de pen biedt ongekende mogelijkheden, zowel voor professionals als creatievelingen. Bovendien is de aanschafprijs van een 3d pen redelijk te noemen en voor bijna iedereen betaalbaar. Uiteraard zitten er verschillen tussen de merken pennen. Maar ook het plastic dat wordt gebruikt, het zgn. filament, heeft verschillende soorten en verschillende mogelijkheden. Het is dus raadzaam je even te verdiepen in de verschillende soorten die er worden aangeboden. En zeker ook te kijken naar de eigenschappen van de verschillende soorten filamenten.

Professioneel gebruik van de 3d pen

De 3d pen wordt nu al veel gebruikt in de industrie. Bijvoorbeeld om er een onderdeel mee te maken of een onderdeel te repareren. Hiervoor gebruikt men hoofdzakelijk het filament van ABS plastic. Dit omdat deze de eigenschap heeft erg hard en minder breekbaar heeft. Dat is voor een onderdeel natuurlijk erg belangrijk. Het nadeel is dat dit filament schadelijk is voor de gezondheid. Er komen deeltjes vrij die ongezondheid zijn en bovendien stinken. Een afzuiging van de lucht is geen overbodige luxe.

Thuisgebruik van de 3d pen

Gebruik je de 3d pen voor creatieve doeleinden dan is het filament PLA plastic echt veel beter om te gebruiken. Het is weliswaar wat broser, maar milieuvriendelijk en het stinkt niet als het plastic smelt. Uiteraard moet je dan wel een 3d pen aanschaffen die hiervoor geschikt is. Filamenten van PLA bieden net zoveel keuze als die van ABS plastic. Ze zijn er in alle kleuren, lichtgevende tinten en metaalkleuren. Het kost even wat oefening om er handig in te worden, maar heb je het eenmaal onder de knie, dan kan je er werkelijk de mooiste of handigste voorwerpen mee maken.

https://www.goedkope3dpen.nl
Bigoz.nl