Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Geschiedenis van de escape room

Escape rooms, ze schieten als paddestoelen uit de grond. Van Groningen tot aan Maastricht, praktisch in elke uithoek van Nederland kan je wel een escape room vinden. Maar wat is precies een escape room en waar komt dit immens populaire activiteit vandaan? In het volgende stuk kan je er alles over lezen

Geschiedenis van de escape room

Ongeveer 3 jaar geleden begon de opkomst van de escape room in Nederland. Maar wereldwijd is dit fenomeen natuurlijk veel langer bekend. De hype om vrijwillig opgesloten te worden met je vrienden kwam oorspronkelijk uit Japan. Daar bouwde een bedrijf ‘s wereld eerste escape room. Het idee van deze room was gebaseerd op een computergame. In dit virtueel spelletje bevindt de gamer zich in een gesloten ruimte. Het doel van het spel is om uit deze ruimte te komen door sleutels te vinden, puzzels op te lossen en deurtjes te openen.

Computer spel “turned real”

De escape room die we nu kennen is dus de fysieke variant hierop. Je komt een ruimte binnen waarna de deur achter je dicht gaat. Dan begint de klok langzaam af te tellen. Meestal heb je 60 minuten de tijd om te werken aan je ontsnapping. Overal in de kamer zitten puzzels en voorwerpen verborgen. Je hebt laadjes met sloten en sleutels die hier en daar verstopt zijn. Bij het oplossen van een puzzel krijg je weer toegang tot een volgende puzzel. En zo, puzzel na puzzel, kom je tot de laatste puzzel voor de uitgang. Omdat je onder tijdsdruk werkt en het feit dat je opgesloten zit, kan de spanning hoog oplopen. Dat maakt het spel ook uitdagend en spannend.

Lijkt het je leuk om ook een keer een escape room te doen? Kijk dan op de site van Xcape Logix Escape room Nijmegen om te kijken naar de thema’s die ze aanbieden.

 

https://www.xcapelogix.nl
Bigoz.nl