Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Leren zeilen? Zoek uit wat de eerste stappen zijn

Leren zeilen brengt voordelen met zich mee voor alle leeftijdscategorieën en kan een groot plezier zijn en resulteren in gedenkwaardige tochten en momenten.

Lichaamsbeweging is altijd erg goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, en met de kaars is het niet anders. De sport, die op zee wordt beoefend in boten die alleen werken met de kracht van de wind, zonder enige motor, biedt vrijheid door het contact met de natuur en de uitdagingen van het verkennen van nieuwe horizonten in de open lucht.

Om te gaan varen is er geen leeftijd, geen grenzen. Iedereen vanaf drie jaar kan al oefenen in individuele modaliteiten of met meer mensen, wat helpt om de banden en levenservaringen te versterken.

Het kiezen van een zeilschool

De eerste stap voor degenen die de sport willen beoefenen is het zoeken naar een zeilschool. Aan het begin van de lessen leert de klas de boot kennen, de basisopstelling, de eerste contacten met het zeilen en de theorielessen.

In het geval van kinderen zijn de manoeuvres die tijdens de lessen worden uitgevoerd minder riskant, met een lagere moeilijkheidsgraad. De initiatie van de volwassenen heeft manoeuvres aan boord, markeringen en natuurlijk de instelling.

De nautische termen worden ook geïntroduceerd, als windrichting, waar de wind vandaan komt; en lijzijde, de kant waar de wind naartoe gaat.

 

Zeilschool – Deelname aan wedstrijden

Na het leren op de zeilschool kunnen de leerlingen al meedoen aan officiële wedstrijden, die het hele jaar door worden georganiseerd. De wedstrijden in de zeilboot hebben cursussen gemarkeerd met boten uit verschillende klassen.

Om deel te nemen aan een regatta is het belangrijk om ervaring te hebben en veel vastberadenheid te hebben om periodieke en intensieve trainingen uit te voeren. Een verschil om te concurreren is om te kiezen voor een zeilschool met grote bekendheid en te beginnen met zeilen sinds de kindertijd.

 

Bigoz.nl