Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Geld lenen voor je startup

Wanneer je een goed plan hebt voor een startup, dan zal je aan startkapitaal moeten komen. De eerste optie waar je dan aan denkt, is geld lenen. Dat doe je bijvoorbeeld bij de bank. Het zal alleen een succes worden wanneer je een goed ondernemingsplan kunt overleggen. Daarin is onder andere opgenomen wat voor soort onderneming je gaat starten, wat je zelf gaat doen, hoe je je product aan de man wilt brengen en wat voor winstverwachtingen je hebt. Bovendien maak je de markt waarin je opereert inzichtelijk. Doe je dit op een goede en overtuigende manier, dan leent de bank je mogelijk het geld.

De vele vormen van lenen

Er was een tijd waarin er nauwelijks aandacht was voor startups bij banken. Het risico om geld te lenen aan deze ondernemers was simpelweg te groot voor hen. Banken konden geen voorstelling maken van de kansen en zagen vooral risico’s. Dit is echter aan het veranderen. De meerwaarde van innovatieve startups is inmiddels tot banken doorgedrongen. Daardoor zijn er steeds meer mogelijkheden om te lenen. Onder andere de grote banken werken hieraan mee. Zo zijn er leenopties waarbij de overheid voor jou als startupondernemer garant wil staan. Denk bijvoorbeeld aan de regeling BMKB. Dit staat voor Borgstellingsregeling MKB Kredieten. Je kunt ook meer tips vinden op de Luxvibe blog over hoe je jouw onderneming een boost kunt geven.

De hoogte van de lening

Wanneer je een startup wilt opstarten, dan is het afhankelijk van de branche waarin je actief bent hoeveel geld je nodig hebt. Het is dus ook goed om te weten dat de maximale leningen kunnen verschillen. Er zijn initiatieven waarbij de lening maximaal €50.000,- kan bedragen. Wanneer het gaat om de regeling van BMKB, dan kan het echter zelfs wel oplopen tot €250.000,- dat te lenen is voor de startup. Op die manier is het al snel goed mogelijk om een goede start te maken als innovatieve, nieuwe ondernemer. Dit soort initiatieven geven jou de kans die je nodig hebt.

https://businessinsiders.nl/ondernemen/
Bigoz.nl