Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Pianoles online met keyboard

Is het mogelijk om met een keyboard online pianolessen te volgen? Deze vraag wordt door veel beginnende pianisten gesteld. Dit is dan ook niet zo gek, want een keyboard piano is in vergelijking tot een akoestische piano stukken goedkoper. In dit artikel zullen we het èèn en ander duidelijk maken, wat betreft het piano spelen op een keyboard.

Voordelen van een keyboard piano

Een keyboard heeft meerdere voordelen. Zoals genoemd is de prijs van een keyboard doorslaggevend om te kiezen voor dit toetsinstrument. Daarnaast heeft een keyboard meerdere functies. Denk hierbij aan de verschillende geluiden. Dit is natuurlijk super leuk voor kinderen, want dan hoef je niet per se alleen het piano geluid te spelen. Ook is er een mogelijkheid om het geluid van een keyboard te versterken met externe speakers.

Online pianolessen voor elk toetsinstrument

Een online piano cursus is geschikt voor elk toetsinstrument. Zolang het instrument meer dan 61 toetsen heeft kun je gewoon piano leren spelen. Daarnaast is het bij een keyboard wel belangrijk dat de toetsen aanslaggevoelig zijn, want dan kun je alsnog overstappen op een echte akoestische piano.

Overwegen om een akoestische piano te kopen

Het is verstandig om eerst een keyboard piano te kopen en vervolgens deze inwisselen voor een akoestische piano. Je zal namelijk eerst er achter moeten komen of het piano spelen echt jouw hobby is. Akoestische piano`s zijn namelijk erg prijzig (5000 a 10000 euro). Toch kun je ervoor kiezen om een tweedehandse piano te kopen. Let dan wel op het verrichte onderhoud, want anders kan het zomaar een miskoop worden. Zijn de snaren goed gestemd en werkt het mechanisme van de toetsen nog naar behoren?

Zowel het keyboard als de pianolessen zijn online verkrijgbaar. Het beste is gewoon om meteen beide te kopen, zodat je meteen kunt beginnen met het piano spelen.

 

http://www.leeronlinepiano.nl/toetsinstrumenten/
Bigoz.nl