Bigoz
Image default
Kinderen

Een kindvriendelijke tuin ontwerpen

Een kindvriendelijke tuin ontwerpen

Als je je afvraagt ​​hoe je een kindvriendelijke tuin kunt aanleggen, ben je hier aan het juiste adres. Het misschien eenvoudig om een ​​tuin te creëren waar je van zult genieten. Maar als je kinderen hebt, is het van cruciaal belang dat het ook voor hen geschikt is. Voor een kindvriendelijke tuin is het niet nodig om elk denkbaar speelgoed op te nemen. De belangrijkste doelen zijn veiligheid en ruimte bieden aan kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten. Een verhoogd stuk of een wilder stuk gras is soms alles wat nodig is om kinderen de frisse lucht in te krijgen. Je kunt zelfs een aantal padden aanleggen we de kinderen met hun kinderfiets 16 inch kunnen rondfietsen. Tuinactiviteiten voor kinderen hebben je misschien al geïnspireerd, maar je hebt misschien hulp nodig bij het echte ontwerp. Lees meer om erachter te komen.

Behoud een natuurlijke uitstraling

Het is niet altijd nodig om bepaalde voorwerpen voor kinderen aan te schaffen om mee te spelen. Vorm gewoon basisspeelplaatsen van natuurlijke hulpbronnen zoals boomstronken. Ze zouden een uitstekende hindernisbaan of zithoek kunnen vormen, of een mini tafeltje om met vrienden aan te eten of waar je je got bag rugzak op kunt zetten tijdens kamperen in de tuin. Plaats ook stapstenen over een gazon. In plaats van ze eenvoudig te laten kun je ze schilderen en versieren. Gooi het tuinafval niet meteen weg na het hakken of snoeien in de tuin. Leg het op een stapel zodat je kinderen er mee kunnen spelen, of geef ze de opdracht om er iets spectaculairs mee te maken. Iets anders dat je kunt doen, is paden maken of onderhouden. Kinderen vinden het heerlijk om op alles met wielen te rijden. Zorg dus voor een harde ondergrond waarop ze kunnen fietsen of steppen, zoals beton of vlonders. Een conventioneel terras is mooi, maar als je je extra gedurfd voelt, overweeg dan om een ​​gebogen pad te creëren. Een slingerend pad rond het gazon is leuker dan een recht pad. Het zou een verscheidenheid aan sporten en races kunnen inspireren.

Ontwikkel een zintuiglijk landschap

Genoeg over leuke paden voor hun kinderfiets. Moedig je kinderen ook aan om de tuin te waarderen door al hun zintuigen te prikkelen. Kweek heldere bloemen zoals goudsbloemen of Oost-Indische kers. Zonnebloemen voor visuele aantrekkingskracht of snijbiet voor zijn veelkleurige stengels. Zoemende grassprieten en krakende zaadknoppen zijn geruststellend om naar te luisteren op een rustig moment. Terwijl een reeks texturen, zoals de zijdezachte blaadjes van salie, kinderen aanmoedigt om hun handen te gebruiken, kun je ook basiskruiden zoals bieslook en munt kweken, of een pot heerlijke aardbeien om de smaakzintuigen te prikkelen. Voeg ook lekkere geuren toe zoals de curryplant of chocoladekosmos.

Laat ze dekking zoeken

Een wijd open ruimte kan op een snikhete zomerdag te warm worden. Zorg dus voor wat extra schaduw waar de kinderen terecht kunnen. Een overkapping of pergola zijn uitstekende alternatieven voor bomen. Zet een speeltafel of schommel in de schaduwrijke plek om je kinderen aan te moedigen uit de zon te blijven. Op een natte dag kunnen ze door de overdekte ruimte toch naar buiten en genieten van de frisse lucht.

 

Bigoz.nl