Bigoz
Image default
Mode en Kleding

Horeca bedrijfskleding

Horeca is een heel groot onderdeel van het bedrijfsleven in Nederland. Elke horeca gelegenheid heeft haar eigen specialiteit en doelgroep. Door enkel de horeca bedrijfskleding die gedragen wordt te bekijken, is vaak al duidelijk voor wie of wat de horeca onderneming is. Of voor welke gelegenheden e.d.

 

Er zijn tientallen soorten ondernemingen die onder de branche “horeca” vallen. De afkorting horeca is een woordcombinatie van 3 woorden, namelijk hotel, restaurant en café. Van alle 3 woorden zijn de eerste 2 letters gebruikt om tot de verzamelterm “horeca” te komen.

 

In de horeca is het gebruik van bedrijfskleding een vanzelfsprekend iets. Of het gaat om de snackbar om de hoek, grote concerns als Mac Donalds of Burger King of het dorpscafé. Meestal wordt er door elk personeelslid horeca bedrijfskleding gedragen met gelijke uitstraling. Er is wel onderscheid tussen de werknemers en functies. In een hotel dragen de kamermeisjes andere kleding dan de bedieners in het restaurant. Hetzelfde geldt voor de eigenaar en de koks. Niet alleen het uitstralen van de bedrijfsvoering, maar ook het aanspreekbaar zijn voor gasten draagt hierbij een grote rol. Wanneer er in een hotel bedrijfskleding gedraagt wordt is het voor elke bezoeker ook direct duidelijk bij wie men voor vragen, onduidelijkheden of suggesties kan aankloppen.

 

Naast uitstraling, professionaliteit en bedrijfsvoering is veiligheid ook een belangrijk issue voor horeca bedrijfskleding. Dit is vooral bij cafetaria en restaurants van belang. De juiste bedrijfskleding voor koks en medewerkers in snackbars zijn brandbestendig. Meestal dragen de koks en cafetaria medewerkers witte- of zwarte kleding. Witte kleding voor koks heeft als voordeel dat wit de warmte afstoot. Dit voorkomt zweten en onfrisse geuren in de keuken. Zweten is niet hygiënisch. Het dragen van een koksmuts is vaak verplicht. De koksmuts is gemaakt van katoen. Dit vangt makkelijk zweet op en laat lucht door voor afkoeling. Het uittrekken van horeca bedrijfskleding in de keuken moet makkelijk en snel kunnen.

 

Brand in de keuken is geen uitzondering. De meeste brandwonden worden opgelopen door onoplettendheid of onzorgvuldigheid in de keuken. Bij een vlam in de pan en het in brand gaan van de kleding moet het snel uitgetrokken kunnen worden door de medewerker zodat het aantal brandwonden beperkt blijft.

 

Horeca bedrijfskleding kan voor verschillende doeleinden aangeschaft worden. Het kan voorzien worden met het logo of slogan van een onderneming. Alle kledingstukken kunnen tegenwoordig online aangeschaft worden waarbij zelf bepaald kan worden welke opdruk de horeca bedrijfskleding krijgt.

https://www.shirtsenzo.nl/horeca-kleding/
Bigoz.nl