Bigoz
Image default
Onderwijs

Ben je goed met cijfers?

Je hebt mensen die graag met administratieve zaken bezig zijn. Ze houden hun kilometerstand en tol goed bij tijdens vakanties, van de boodschappen bewaren ze alle bonnetjes en eenmaal thuis wordt alles in een spreadsheet verwerkt om overzicht te houden. Als jij ook zo iemand bent, kun je eens nadenken over het behalen van het praktijkdiploma boekhouden. Je kunt hiermee ook voor een ander of een bedrijf de administratie verzorgen.

Niet alleen bedrijfsadministratie

Je houdt je tijdens de opleiding niet alleen bezig met bedrijfsadministratie. Het gaat ook over kostencalculatie en financieringen. Je kunt, nadat je je alle stof eigen hebt gemaakt en je diploma behaald hebt, bedrijven helpen met het berekenen van hun kostprijs en kijken of ze nog wel solvabel zijn. Door jouw cijfermatige inzicht en het kunnen onderbouwen van de cijfers naar je opdrachtgever toe, ben je van toegevoegde waarde in de bedrijfsvoering.

Vooropleiding voor opleiding tot boekhouder

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar het is natuurlijk wel handig dat je enige basiskennis hebt. Er helemaal blanco instappen is voor jezelf en je medestudenten niet prettig, want dan loop je vanaf dag een achter en zal je tussen de lessen meer tijd moeten investeren om bij te geraken. Heb je wel voldoende basiskennis? Dan mag je verwachten een dagdeel per week aan de les zelf kwijt te zijn en nog een dagdeel aan opdrachten en voorbereidingen voor de volgende bijeenkomst.

Lessen boekhouden

Ook bij deze opleiding, die je in iets meer dan een half jaar afgerond kunt hebben, kun je in de ochtend of avond lessen volgen. Mocht je op dit moment overdag werken, dan kun je aan het einde van de dag om zeven uur starten met de les. Heb je overdag wel tijd? Dan is de ochtend van negen tot twaalf prettig. Je bent dan nog lekker fris en neemt de lesstof goed in je op.

Bigoz.nl