Bigoz
Image default
Sport

Wie gaat de eredivisie winnen in 2019?

Wie de eredivisie op de voet volgt zal het beamen. De 2 clubs Ajax en PSV zijn goed aan elkaar gewaagd in de eredivisie! Als we nu in de winterstop een kijkje op Teletekst 819 van Teletekst Online kijken zien we dat PSV nog 2 punten voorsprong heeft op Ajax. Met daarachter Feyenoord met 10 punten achterstand op Ajax. We kunnen het er wel over eens zijn dat Ajax en PSV gaan strijden om de titel.

Het lijkt erop dat beide teams deze winterstop ook geen spelers aan gaan trekken dus ze gaan op dezelfde voet verder als voor de winterstop! Maar wie gaat dan volgend jaar de titel uit het vuur slepen? Dat is niet makkelijk om te voorspellen. Wel kunnen we kijkn naar wie nog de moeilijkste wedstriden voor de boeg heeft. Zo moet PSV nog op bezoek in de arena, wat natuurlijk een van de belangrijkste resterende wedstrijden is.  Desalniettemin moet Ajax nog op bezoek in de kuip bij Feyenoord en heeft PSV die wedstrijd al gespeeld.

Wat nog wel een hele belangrijke factor kan spelen is het feit dat Ajax nog steeds Europees actief is in de champions league. Dit zijn hele zware wedstrijden wat zeker een tol zal gaan eisen op de spelers van Ajax. PSV is uitgeschakeld in Europees verband en kan zich dus puur gaan richten op de eredivisie. Het verleden wijst uit dat de clubs die nog Europees actief zijn gemiddeld slechtere resultaten behalen in de competitie.

Al met al is het gewoon vrij lastig te voorspellen en gaat veel afhangen van de vorm van de dag die een club heeft. En ook belangrijk: blijven de spelers blessurevrij? Allemaal factoren die een rol spelen! Wel kunnen we vrij zeker stellen dat het nog een hele spannende tweede competitiehelft gaat worden!

Bigoz.nl