Bigoz
Image default
Tuin en buitenleven

Review over de vernieuwde ptt brievenbus

De Ptt brievenbus, wie kent hem niet? Het lijkt een rechthoekig plastic prullebakje waar de post in moet. Ondanks de niet erg elegante uitstraling van deze brievenbus. Is het wel één van de meest gebruikte brievenbussen in Nederland. De reden hiervoor is dat deze brievenbus vroeger gratis werd verstrekt door, toentertijd nog Ptt Post. Later kon de klant deze brievenbus alleen nog maar tegen betaling aanschaffen. En nog veel later, zo rond 2005 is Postnl gestopt met het maken van de groene ptt brievenbus.

 

De Plus en minpunten van de nieuwe Ptt brievenbus

Inmiddels zijn er meerdere bedrijven die een soortgelijke brievenbus hebben ontworpen. Eén daarvan, de Cofa hebben wij voor u getest en in dit blog vertellen wij u over de voor en nadelen van deze brievenbus. De Cofa is qua uitstraling vrij identiek aan de ptt brievenbus. De bus heeft dezelfde kleur groen en de vormgeving komt in grote lijnen overeen met het origineel. Als we het materiaal testen, hebben we wel het idee dat de oude ptt brievenbussen wat sterker zijn. Beide bussen zijn gemaakt van kunststof. Maar de oude postkasten voelen wat flexibeler aan. De nieuwe postbus is wat gevoeliger voor breuk. Maar als deze aan een brievenbuspaal hangt is dat op zich geen probleem.

De standaard Ptt brievenbus is voorzien van een tussenschotje met gleuf. Hier kan de postbode de post doorheen gooien. Met een slotje kunnen klanten dit tussenschotje op slot doen zodat de post die in de bus valt, niet door derden kan worden meegenomen. Wil je pakketjes ontvangen? Dan moet je het tussenschot niet op slot zetten. Bij de nieuwe brievenbussen kun je vooraf al kiezen voor een brievenbus met tussenschot en slot óf een brievenbus zonder tussenschot en zonder slot. Laatstgenoemde is wat goedkoper. Maar wij raden je aan om die met slot te kopen. Omdat het prijs verschil niet al te groot is. En het altijd fijn is om de keuze te hebben of je de bus op slot doet.

De nieuwe ptt brievenbussen passen niet meer op de oude Ptt brievenbuspaal. En dat is jammer. Maar dat heeft misschien ook met licentie rechten en dergelijke te maken. Je moet dus zelf een constructie maken of je moet er een passende paal bij kopen. Onze conclusie is dat de Cofa een goede opvolger is voor de brievenbus van Postnl. Koop wel altijd de duurdere variant met tussenklep en slot voor meer mogelijkheden!

Pluspunten:
– Niet zo duur
– Vrij identiek aan de Ptt brievenbus
– Prettig in gebruik
– Kan met of zonder slot gebruikt worden

 Minpunten
– gevoeliger voor breuk
– Past niet meer op de Ptt brievenbuspaal

Waar te koop?

Deze brievenbussen zijn onder andere te koop bij:

Brievenbuswebshop.nl  (TIP)
– Yourmailbox.nl
– Ptt brievenbus.nl
– Bol.com

 

 

Bigoz.nl