Bigoz
Image default
Tweewielers

Vespa S Sport

De scooter met de korte achternaam, dat is de Vespa S. Dit model uit 2008 kreeg in 2011 een nieuwe versie genaamd de Vespa S Sport. Dit extra sportieve model is herkenbaar door een geribbeld zadel, de gehele uitstraling is nog sportiever dan de standaard versie die er toch al erg vlot uitzag. Ondertussen zijn zowel de Vespa S als de Vespa S Sport opgevolgd door de Vespa Sprint en ook weer een Vespa Sprint Sport uitvoering.

 

S staat voor Sportief

De Vespa S was op zich al een vlotte variant van de Vespa LX die een meer klassiek uiterlijk had. Misschien staat de S voor Slank, het kan ook Sportief, Sterk of Solide zijn, dit zijn allemaal termen die van toepassing zijn op de Vespa S Sport. De vlotte motor en het relatief lichte frame maken van de Vespa S een scooter waarmee je lekker soepel door het stadsverkeer rijdt en net zo gemakkelijk buiten de bebouwde kom in de vrije natuur kunt touren. De wielen hebben een kleine diameter en er is voldoende opbergruimte, eigenlijk ben je van alle gemakken voorzien.

 

Maak plaats voor de Vespa Sprint Sport

Het slechte nieuws is dat de Vespa S Sport niet meer leverbaar is, het goede nieuws is dat de Vespa Sprint Sport het spreekwoordelijke stokje heeft overgenomen. En dat is weer een heerlijk sportieve scooter. Bij het nieuwe type is het uiterlijk alleen in de details aangepast, met de ronde koplamp verwijst dit model meer naar de Vespa scooters uit de jaren vijftig dan de Vespa S Sprint die meer deed denken aan de jaren zeventig. Daarnaast zijn er nog een aantal verbeteringen en verfijningen doorgevoerd waarmee de Vespa Sprint Sport uitvoering zich absoluut kan meten met de Vespa S Sport. Misschien staat de S voor “Snel naar de webshop om onderdelen te bestellen voor de Vespa S Sport” omdat je daar honderden onderdelen vindt voor onderhoud aan jouw scooter.

https://www.fastfuriousscooters.nl/blog/oude-en-nieuwe-Vespa-modellen
Bigoz.nl