Bigoz
Image default
Winkelen

Veeg uw eigen haard met een schoorsteenveegset

Een schoorsteenveegset zorgt voor veiligheid

Een open haard is heel gezellig. De warmte, het vuur, het geluid van het knisperende haardvuur. Het geeft echt sfeer in huis. U zou bijna vergeten dat een haardvuur ook brandgevaar oplevert en een risico op schoorsteenbrand. Dit betekent niet dat u meteen het stoken moet laten. Met een schoorsteenveegset houdt u uw schoorsteen schoon en vermindert u het risico op brandgevaar.

Wat is een schoorsteenveegset?

Met zo’n set kunt u zelf uw schoorsteen vegen. Een schoorsteen moet u minimaal één keer per jaar vegen. Dit kunt u laten doen door een schoorsteenveger, maar u kunt het ook zelf doen met de juiste materialen. U kunt een complete schoorsteenveegset aanschaffen, zodat u in één keer klaar bent of u kunt specifieke gereedschappen kopen. Naast nylon en stalen veegborstels zijn er ook veegstokken. De borstel kunt u eenvoudig op een veegstok monteren. Als u een rookkanaal met bochten heeft, kunt u een veer tussen de borstel en de veegstok plaatsen. Niet alleen voor een open haard of houtkachels zijn er veegsets, maar ook voor een pellet kachel. Afhankelijk van uw stookgewoontes is vaker onderhoud nodig. Daarom is het van belang om slim te stoken.

Slim stoken

Naast het vegen van uw schoorsteen is het ook belangrijk om hout te gebruiken dat droog is en onbewerkt. Als u op de juiste wijze stookt, heeft u minder hout nodig, ontstaat er minder rook en dus ook minder roet. Minder roet betekent weer minder vaak vegen. Goed stoken is ook nog eens beter voor uw gezondheid, omdat er minder rook vrijkomt.

 

Bigoz.nl