Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras voor tuin: alles wat je moet weten!

Het hebben van een gazon achtertuin of tuin is onderdeel van veel architectonische projecten, en als je wilt een groene ruimte te creëren, een van de beste oplossingen is kunstgras voor tuin. Dankzij de steeds geavanceerdere technologieën heeft kunstgras tegenwoordig een esthetiek die sterk lijkt op die van natuurgras en zorgt het het hele jaar door voor een groene en mooie tuin. Daarom zullen wij in dit artikel alle voordelen presenteren van investeren in dit veelzijdige element om jouw tuin te versieren. Kijk hier eens naar!

Voordelen van de installatie van kunstgras in jouw tuin.

1. Gemakkelijk onderhoud Als je niet genoeg tijd hebt om aan tuinonderhoud te wijden of geen uitgaven wilt doen voor een tuinman, is de synthetische optie een goede keuze. Je hebt niet alleen altijd een groen gazon, je hoeft zich ook geen zorgen te maken over snoeien, insectenplagen, bemesting, irrigatie, enzovoort.

Om het schoon te maken hoeft je alleen maar een bezem of een sopje te gebruiken. Omdat kunstgras een drainagesysteem heeft, hoopt water zich niet op en droogt het gras snel.

2. Eenvoudige installatie Naast een zeer snel installatieproces is er het voordeel dat je niet hoeft te wachten tot het gras gegroeid is. Zo hebt je na de installatie al een mooi groen gazon dat meteen kan worden gebruikt. Synthetisch gras kan op verschillende vloeren en ondergronden worden geïnstalleerd, de enige vereiste is dat de ruimte schoon en zonder onregelmatigheden is.

3. Aangewezen voor binnen en buiten In tegenstelling tot natuurgras, dat moet worden gekozen in functie van de plaats waar het zal worden gelegd, vereist kunstgras geen speciale verzorging. Het materiaal kan worden geïnstalleerd in open ruimten, met weersomstandigheden zoals regen, zon en wind; zelfs in schaduwrijke ruimten, zoals een tuin onder de trap of in een wintertuin. Een leuke kunstgras aanbieding is vaak ergens te vinden.

4. Duurzame oplossing Met de groeiende bezorgdheid over milieukwesties wint het gebruik van ecologisch verantwoorde elementen aan belang. In die zin onderscheidt synthetisch gras zich doordat het niet hoeft te worden geïrrigeerd en er geen giftige producten hoeven te worden gebruikt om onkruid tegen te gaan.

Met een levensduur van ongeveer 5 jaar zorgt kunstgras voor een aanzienlijke besparing op het waterverbruik en behoudt het toch zijn mooie uitzicht gedurende het hele jaar. Bovendien heeft het gras anti-vlam en anti-bacteriële eigenschappen, ideaal voor wie kinderen in huis heeft.

Wat is de ideale hoogte voor kunstgras? Net als natuurlijk gras heeft ook synthetisch gras zijn ideale hoogte voor elk type project. In huizen met honden of andere huisdieren moet de maximumhoogte ongeveer 12 mm bedragen, wat resulteert in een lager gras, en bijgevolg gemakkelijker schoon te maken is.

Een hoogte van 15 mm is ideaal voor een kinderspeelplaats omdat dit meer veiligheid biedt bij vallen. Indien het de bedoeling is het gazon rond het zwembad te gebruiken, is de aangegeven maximumhoogte 20 mm. Wie het synthetische gras wil gebruiken in interne projecten, zoals wintertuinen, wordt aangeraden het gras hoger te laten, ongeveer 30 mm, om een aantrekkelijker esthetisch effect te creëren.

 

 

https://www.kunstgrasdirect.nl
Bigoz.nl