Bigoz
Image default
Woningen

Dé tips als je een douchekraan koopt

Douchekranen zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld inox modellen, maar ondertussen ook mat zwarte kranen. Er zijn langwerpige, rondere en ook bredere modellen beschikbaar. Je kan vrij kiezen naargelang jouw smaak!

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe douchekraan? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er verschillende types douchekranen op de markt zijn. Een douchekraan kopen is dan ook niet zo eenvoudig als het lijkt.

 

Een douchekraan kopen, begint natuurlijk met uit te zoeken welke soorten kranen er op de markt zijn.

  • De meest gekende kraan is waarschijnlijk de traditionele mengkraan. Deze kraan heeft langs beide kanten een knop, één voor warm water en één voor koud water. Aangezien deze kranen al zo lang beschikbaar zijn, zijn dit ook veruit de goedkoopste die je kan vinden.
  • Daarnaast heb je ook de mengkraan met slechts één knop, bij dit model is het mogelijk om warm en koud water te bedienen met dezelfde knop.
  • Ten derde zijn er tegenwoordig ook thermostatische kranen te koop. Bij deze kranen heb je de mogelijkheid om de temperatuur nauwkeuriger in te stellen. Het tweede grote voordeel van dit type kraan is dat het een zeer energiezuinige kraan is.
  • Tenslotte zijn er ook elektronische kranen op de markt. Deze kranen detecteren wanneer jij onder de douche gaat staan. Op dat moment zal de kraan het water laten stromen. Tevens kan je hierbij ook de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen. Aangezien het water stopt met lopen wanneer er niemand meer onder staat, is deze kraan het meest zuinig, wat waterverbruik betreft.

 

Jazeker, de douchekraan en de douchekop zijn normaal gezien twee elementen. Enkel wanneer je zou kiezen voor een douchepaneel, is de kop en de kraan in hetzelfde paneel verwerkt. Op andere kranen kan je een eenvoudige sproeikop, of een luxueuzere regendouche op aansluiten.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/kranen/douchekraan
Bigoz.nl