Bigoz
Image default
Zorg

Schrijf in bij dit project voor begeleid wonen met andere jongeren

Op sommige momenten kan het voor jongeren erg lastig zijn om op eigen benen te staan. Wanneer een jongvolwassene bijvoorbeeld autisme heeft of een andere sociale beperking of stoornis, wil dat namelijk niet meteen zeggen dat zij constant verzorging willen of nodig hebben. Vaak hebben zij wat extra begeleiding nodig om zelfstandig te zijn en voor zichzelf te zorgen. Dat is namelijk vaak hun einddoel: zelfstandigheid. Hier is soms wat professionele begeleiding voor nodig. Bij Leviaan wordt er gewerkt met het project Kamers met Kansen. Dit is een project voor wooncoaching waar jongeren met autisme samen met een begeleidingsteam werken aan hun zelfstandigheid en woonsituatie. Het doel is om binnen enkele jaren zelfstandig te wonen.

Persoonlijke begeleiding om zelfstandig te wonen

Het project Kamers met Kansen is speciaal opgericht voor jongeren met autisme die begeleid gaan wonen om op eigen benen te leren staan. Bij de woonvormen van Leviaan staat een oplossing op maat dan ook altijd centraal – niemand is hetzelfde. Daarom worden jongeren altijd voorzien van persoonlijke begeleiding door een ervaren team wanneer zij begeleid wonen in een huis van Leviaan. Afhankelijk van de situatie wordt er gekeken wat er voor de jongere mogelijk is en wat hij of zij nog moet leren. Hierbij wordt altijd uitgegaan van een optimale ontwikkelingsmethodiek in het trainingscentrum. Na ongeveer 2 jaar begeleid wonen zijn de meeste jongeren klaar om zelfstandig te wonen of bij een andere woonvorm in te schrijven. Tijdens het trainingstraject mogen alle inwoners van deze woonvorm rekenen op individuele trajectbegeleiding vanuit een zorg- of hulpverleningsinstelling. Dit geeft niet alleen een rust, maar ook het vertrouwen dat het ze gaat lukken om op zichzelf te wonen.

Een jongvolwassene aanmelden voor begeleid wonen

Het is mogelijk om een jongvolwassene online aan te melden op de website van Leviaan. Als u behoefte heeft aan meer informatie over begeleid wonen voor jongeren, neem dan direct contact op met de ervaren coaches om meer informatie aan te vragen. Zij helpen u graag verder.

https://leviaan.nl/
Bigoz.nl