Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Rechtshulp in Almere voor jou

We hebben het over rechtshulp wanneer juridisch hulp moet worden ingeschakeld voor een onvermogende burger. Je kan dan denken aan een persoon die leeft van een uitkering en weinig te besteden heeft. Rechtshulp is overal te vinden, ook in Almere.

Soorten rechtshulp in Almere

Er zijn verschillende soorten rechtshulpen. In dit stuk worden er een aantal behandelt, er zijn meerdere soorten rechtshulp mogelijkheden.  

 

Een advocaat: dit is misschien wel de meest bekende vorm van rechtshulp, een advocaat zal advies geven en wellicht voor je procedeert. Nederland kan in sommige gevallen een advocaat verplichten wanneer je naar een rechter wilt stappen. Er kunnen ook gevallen voorkomen waarin een advocaat niet verplicht is. Dit is het geval bij arbeidsrecht, of wanneer een zaak onder de 25,000 euro wordt behandeld. Wanneer je een advocaat uit eigen zak moet betalen kan je denken aan bedragen van 125 tot 150 euro per uur.

 

Een rechtsbijstandsverzekeraar

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt kun je deze via de verzekering krijgen wanneer dit nodig is. Hou er wel rekening mee dat niet alle geschil soort zijn gedekt. Vaak mag je niet je eigen advocaat kiezen en worden adviezen in rekening gebracht. Ook hoeft de persoon die je bij staat niet per se een advocaat of universitair afgestudeerd jurist te zijn.

 

Juridisch loket als rechtshulp in Almere

Vroeger werd dit ook wel ‘bureau rechtshulp’ genoemd. Dit is een vorm van gratis rechtshulp dat door de overheid wordt aangeboden, medewerkers van het juridisch loket mogen niet voor jou procederen.

 

Juridisch adviseur als rechtshulp in Almere

Er bestaan ook juristen die uiteindelijk ervoor hebben gekozen geen advocaat te worden, in dit soort gevallen worden ze juridisch adviseur genoemd. Zij kunnen dan ook niet voor jou procederen in zaken boven de 25,000 euro tenzij het arbeidsrechtzaken of huurzaken zijn. Een jurist is over het algemeen een stuk goedkoper in uurloon dan een advocaat.

Rechtshulp over het algemeen

Rechtshulp is dus de begeleiding van een rechtzoekende in het recht. Ga na wat voor jou belangrijk is en laat je goed adviseren.

 

Bigoz.nl